16 juli 2002
Mercedes-Benz E-Klasse (2002 - 2009)
Nieuws

Mercedes-Benz E-Klasse (2002 - 2009)

prominente rol voor mercedes e-klasse in men in black ii

16 juli 2002 - De Mercedes-Benz E-Klasse speelt een prominente rol in de Amerikaanse sciencefiction/actiefilm Men in Black II, naast hoofdrolspelers Will Smith en Tommy Lee Jones. Dit vervolg op Men in Black uit 1997, gaat begin augustus in Nederland in premiere. De film is sinds 3 juli in de Verenigde Staten op het witte doek te zien. De zwarte E-Klasse sedan vervoert beide hoofdrolspelers tijdens hun klopjacht op allerlei gevaarlijke buitenaardse wezens.

De E500 waarin Agent Kay (Tommy Lee Jones) en Agent Jay (Will Smith) rijden, beschikt over eigenschappen die zelfs niet op de officiele Mercedes-Benz optielijst voorkomen. De heren hoeven maar te knipogen en de auto (door Agent Jay "the new hotness" genoemd) staat klaar voor actie. In bijzonder netelige situaties verandert de Mercedes-Benz zelfs in een vervaarlijk uitziend ruimtevoertuig, dat de twee helden heel ver weg in veiligheid brengt.

Mercedes-Benz E-Klasse (2002 - 2009)

Mercedes-Benz en filmmaatschappij Columbia TriStar, onderdeel van Sony Pictures Entertainment Group, hebben een gezamenlijke marketingcampagne opgezet rond de verschijning van de E-Klasse in de film. Als onderdeel hiervan zal de E-Klasse ook in speciale Men in Black II bioscoopreclames en drukwerkadvertenties te zien zijn. De huidige E-klasse is sinds afgelopen maart leverbaar. De wereldwijde verkopen van dit nieuwe model waren in juni 8 procent hoger dan in juni 2001, ondanks het feit dat de nieuwe E-Klasse nog niet in alle landen beschikbaar is. Zo beginnen de verkopen in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor dit model, en van rechtsgestuurde versies pas in augustus. Op dit moment zijn wereldwijd al meer dan 110.000 exemplaren van de nieuwe E-Klasse verkocht.