17 november 2002
Mercedes-Benz E-Klasse (2002 - 2009)
Nieuws

Mercedes-Benz E-Klasse (2002 - 2009)

Mercedes E-Klasse leverbaar in gepantserde uitvoering

17 november 2002 - Mercedes-Benz heeft haar programma van gepantserde personenauto's uitgebreid met twee sedans op basis van de nieuwe E-Klasse. De E 320 en E 500 worden af-fabriek speciaal aangepast en voldoen daarmee aan de Europese beveiligingsnorm B4. De verstevigde carrosserieen werden door onafhankelijke instituten getest en gecertificeerd.

De E-Guard sedans worden grondig gemodificeerd conform het concept van Mercedes-Benz waarbij extra geintegreerde veiligheidsvoorzieningen af-fabriek worden getroffen. De speciaal ontwikkelde gepantserde delen worden niet achteraf aangebracht, maar al tijdens de productiefase in de carrosserie geintegreerd. Dit gebeurt op een speciale assemblagelijn die gescheiden is van de standaard productielijn. De nieuwe E-Guard modellen die qua uiterlijk nauwelijks van de standaard sedanmodellen zijn te onderscheiden, maken gebruik van geavanceerde materialen zoals composietmaterialen van glas, kunststof en hoogwaardig staal.

Mercedes-Benz E-Klasse (2002 - 2009)

Behalve de hoge mate van bescherming die wordt geboden door de gepantserde passagierskooi, omvat de standaarduitrusting van de vierpersoons E-Guard modellen, die alleen in Elegance-uitvoering leverbaar is, gelaagd glas met een polycarbonaat laag aan de binnenkant voor extra bescherming tegen glassplinters en een elektrisch bedienbare portierruit voor de bestuurder. Aanvullend op de standaard veiligheidsuitrusting van de E-Klasse wordt de Guard-uitvoering ook met sidebags achter geleverd. Ter bevordering van de privacy voor de inzittenden worden rolgordijnen voor de zijruiten achter en een elektrisch te bedienen rolgordijn voor de achterruit geleverd. Het speciaal aangepaste onderstel met 245/45 R 17 banden met noodloopeigenschappen die gemonteerd zijn op 13 gaats lichtmetalen velgen is tevens uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem, en beide E-Klasse Guard modellen worden, net als de ongepantserde E-Klasse 500, standaard geleverd met AIRMATIC DC (Dual Control).

Verder kan gekozen worden voor de meeste extra's die ook op de ongepantserde versie van de E-Klasse geleverd kunnen worden. Speciaal voor de Guard uitvoering kan additioneel onder andere gekozen worden voor elektrisch bedienbare zijramen voor de voor- en achterpassagiers, een intercomsysteem en een verwarmbare voorruit. Zoals bij elke Guard-uitvoering van Mercedes-Benz het geval is, biedt de autofabrikant uit Stuttgart volledige garantie op de nieuwe gepantserde E-Klasse sedans.