21 april 2010
Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
Nieuws

Mercedes Shooting Break

Mercedes toont Concept Shooting Break

21 april 2010 - In september 2008 toonde Mercedes-Benz het studiemodel Concept Fascination. Met de Concept Shooting Break, die tijdens 'Auto China 2010' voor het eerst wordt getoond, geven de ontwerpers van Mercedes-Benz nu een indicatie van hun visie op de verdere ontwikkeling van de coupé. Tegelijkertijd geeft de Concept Shooting Break duidelijke signalen af die erop wijzen dat de Mercedes-vormtaal van de toekomst meer gericht is op emotie.
AutoCoach

Breed, laag, met een lange motorkap en een dak dat doorloopt in de achterzijde: de Concept Shooting Break valt op met verrassende verhoudingen, die tegelijkertijd duidelijk doen denken aan de CLS.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Geheel nieuw is de uitvoering van de frontpartij met verwijzingen naar de supersportwagen SLS AMG. Zo is de grille met de grote ster en de opvallende lamel niet geïntegreerd in de motorkap, maar zelfstandig vormgegeven als 'softnose'. Aan weerzijden van de grille bevinden zich koplampen met volledige LED-technologie, die als eerste alle dynamische verlichtingsfuncties in combinatie met LED-techniek bieden.

Aan de zijkant zorgen de hoge taillelijn die doorloopt in de contour van het dak en de karakterlijn tot aan de krachtige uitgebouwde wielkast voor een dynamisch beeld. Het zij-aanzicht in coupé-stijl wordt afgerond door de in verhouding lage zijruiten, omrand door sierlijsten van geborsteld aluminium, die het lijnenspel versterken.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

In het interieur is vooral gekozen voor de natuurlijke materialen hout en leer. De grote doorlopende middenconsole is een opvallend kenmerk. Hierdoor worden het vierzits-karakter en het hoge comfortniveau van de Concept Shooting Break benadrukt. De houten vloer van de laadruimte zorgt eveneens voor een chique uitstraling. Het donker gebeitste eikenhout contrasteert met de beschermstrips van aluminium.

De motor van de Concept Shooting Break is een voorbode van de toekomstige nieuwe generatie van Mercedes-Benz V-motoren. De V6-krachtbron met een blokhoek van 60 graden en een cilinderinhoud van 3,5 liter is uitgevoerd met directe brandstofinspuiting. Het motormanagement maakt hierbij een extra zuinige werking mogelijk. De zescilindermotor levert een vermogen van 225 kW (306 pk) en een maximum koppel van 370 Nm.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
Wittebrug
XLLease