9 november 2010
Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
Nieuws

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Mercedes neemt CLS Shooting Brake in productie

9 november 2010 - In 2004 presenteerde Mercedes-Benz een vierdeurs coupé: de CLS. Op basis van de CLS introduceert Mercedes nu een stationcar. Eerder dit jaar beleefde de auto als show car zijn wereldpremière op de Auto China-tentoonstelling. De vierdeurs CLS Shooting Brake viel daarbij op door zijn typische coupékenmerken: een lange motorkap, lage (frameloze) zijruiten en een zeer dynamische, aflopende daklijn. De show car heeft duidelijke overeenkomsten met de nieuwe CLS (die in januari op de markt komt), maar biedt ook extra bagageruimte.

De CLS Shooting Brake wordt vanaf 2012 gemaakt in Mercedes-Benz' grootste productiefaciliteit: Sindelfingen. Hier wordt op dit moment een groot aantal modellen geproduceerd waaronder de C-Klasse sedan, de E-Klasse (sedan en Estate), de S-Klasse en de coupémodellen CLS en CL. Ook de Mercedes-Benz Guard-modellen, de exclusieve Maybach en SLS AMG zijn evenals een kleine serie B-Klasse F-CELL 'made in Sindelfingen'.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

De naam Shooting Brake komt uit een ver verleden. Vroeger werden koetsen gebruikt om wilde paarden te temmen (to Brake in) en om hun beweeglijkheid af te remmen (to Brake). Deze aanpak maakte de koetsen erg gevoelig voor beschadigingen en daarom gebruikten paardentemmers hiervoor bij voorkeur koetsen die niet voor andere doeleinden werden ingezet. De 'Brakes' die waren uitgevoerd met een opbouw die het mogelijk maakte om bijvoorbeeld jachtgerei mee te nemen, werden bekend onder de naam Shooting Brake of Shooting Break. In de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw waren gemotoriseerde Shooting Brakes zeer populair in Groot-Brittannië. Dit waren exclusieve 'cross-overs' die de luxe van een coupé combineerden met extra ruimte en veelzijdigheid.

XLLease
XLLease