7 juni 2004
Mercedes-Benz CLK Coupe
Nieuws

Mercedes-Benz CLK Coupe

Nieuwe technologie voor Mercedes-Benz CLK

7 juni 2004 - Vanaf deze maand biedt Mercedes-Benz de CLK-Klasse aan in verbeterde uitvoering. De aanpassingen hebben betrekking op de technologie, uitstraling en uitrusting van het model en worden doorgevoerd zonder dat de prijs van de auto in de standaarduitvoering wijzigt.

Met de actuele aanpassingen legt Mercedes-Benz de nadruk op het sportieve karakter van dit model. Dat wordt vooral bereikt door DirectControl, een pakket van technische wijzigingen, waaronder een directere besturing, een gewijzigde wielophanging en een aangepast ESP-systeem. Zo beloven zowel de CLK-Klasse coupe als de cabrio het voor Mercedes-Benz kenmerkende rijcomfort in combinatie met een betere handling en wegligging in bochten. Ook de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak werd geoptimaliseerd. Dankzij de DirectControl-technologie met korte schakelwegen kan er nog sneller en directer worden geschakeld.

Mercedes-Benz CLK Coupe

Voor het eerst worden voor de CLK-Klasse banden met een run-flat-systeem aangeboden. Een waarschuwingssysteem informeert de bestuurder wanneer de luchtdruk in de banden plotseling afneemt. Dit systeem maakt gebruik van de sensoren van het ESP systeem. De speciale constructie van de banden maakt het mogelijk om bij een lekke band nog tot 50 kilometer door te rijden bij een maximum snelheid van 80 km/u.

Het topmodel CLK 500 is nu standaard voorzien van de nieuwe 7G-TRONIC automatische transmissie, de enige automaat ter wereld met zeven versnellingen vooruit. Dankzij dit systeem accelereert de CLK 500 niet alleen sneller, maar kan ook het brandstofverbruik worden teruggebracht. Voor de sprint van 0-100 km/u heeft de CLK 500 coupe nu 5,9 seconden nodig (CLK 500 cabrio 6,1 seconden), terwijl het voorgangermodel dit in 6,0 resp. 6,2 seconden deed. Het brandstofverbruik van de CLK 500 in standaard uitvoering is volgens NEDC-norm 10,9 liter per 100 km en 11,1 liter voor de CLK 500 cabrio (voorheen 11,5 resp. 11,6 liter).

Voor alle modellen met automatische transmissie levert Mercedes-Benz als optie schakeltoetsen op het stuur, waarbij met een druk op de knop een andere versnelling kan worden gekozen. In de automaatstand zijn er de schakelprogrammas C voor comfort en S voor sport. In het M-programma kan worden geschakeld met de schakeltoetsen aan het stuurwiel of met de schakelpook. Als optie is tevens de nieuw ontwikkelde afslagverlichting leverbaar in combinatie met Bi-Xenon koplampen.

Mercedes-Benz CLK Coupe

Op het gebied van audio wordt standaard een nieuw type radio CD-speler gemonteerd. Verder kan er tegen meerprijs gekozen worden uit twee audio systemen met navigatie, waaronder Comand dat nu met DVD-navigatie wordt geleverd en standaard is voor de CLK 500 en CLK 55 AMG.

XLLease
XLLease