24 februari 2005
Mercedes-Benz CLK Coupe
Nieuws

Mercedes-Benz CLK Coupe

Facelift voor Mercedes CLK

24 februari 2005 - De Mercedes-Benz CLK ondergaat een facelift. De auto is leverbaar met nieuwe motoren, een rijkere uitrusting en een aangepast front. De nieuwe CLK zal voor het eerst te zien zijn tijdens de 75e Autosalon van Geneve (3 tot 13 maart). Daar debuteren ook de eerder aangekondigde B-klasse en M-klasse.

Nieuwe modellen in het leveringsprogramma zijn de CLK 280 (170 kW/231 pk) en de CLK 350 (200 kW/272 pk), die in vergelijking met de voorgaande zescilinder-modellen tot 36 procent betere prestaties leveren. Ook liefhebbers van dieselmotoren krijgen vanaf nu in de CLK-Klasse meer rijplezier en dynamiek: de nieuwe CLK 320 CDI met direct ingespoten dieselmotor (165 kW/225 pk) is nu als coupe en cabriolet leverbaar. De stil lopende viercilinder dieselmotor met een vermogen van 110 kW (150 pk) wordt geleverd in de CLK 220 CDI coupe.

Mercedes-Benz CLK Coupe

Ook de uitrusting is verbeterd. De nieuw ontwikkelde actieve NECK-PRO-hoofdsteunen zorgen voor meer veiligheid in geval van een aanrijding. Tot de standaarduitrusting behoren tevens een waarschuwing bij verlies van bandenspanning en ISOFIX-bevestigingen voor kinderzitjes. Het vooraanzicht van de CLK werd gewijzigd, waardoor de auto een imposante en dynamische uitstraling heeft.

Mercedes-Benz CLK Coupe
XLLease
KwikFit