20 maart 2008
Mercedes-Benz CLC

Mercedes-Benz CLC

Mercedes-Benz maakt prijzen CLC-Klasse bekend

Autozine
20 maart 2008 | De CLC-Klasse staat vanaf juni bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealer. Het nieuwe model vormt de basis van de Mercedes-Benz-coupéfamilie. Door de combinatie van een lager verbruik en betere emissiecijfers heeft de CLC-Klasse een gunstiger label gekregen dan zijn voorganger. Daardoor is de nieuwe coupé leverbaar met prijzen vanaf € 34.800.
AutoCoach

De compacte buitenafmetingen en de krachtige lijnen onderstrepen het sportieve karakter van de nieuwe CLC-Klasse. De voorkant is geheel nieuw ontworpen, waarmee de Sportcoupé nu dezelfde lijn volgt als de andere Mercedes-Benz-personenauto's. De CL-Klasse coupé en de Avantgarde-versies van de C-Klasse dienden als voorbeelden. De grote Mercedes-ster is in het midden van de grille geplaatst, evenals bij de andere coupé-modellen.

Mercedes-Benz CLC

De CLC is leverbaar met viercilinder benzine- en dieselmotoren en twee zescilinders, waarbij het vermogen uiteenloopt van 122 pk tot 272 pk. De CLC heeft standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak. Bij de viercilindermotoren is een vijftraps automaat verkrijgbaar en bij de V6-modellen de zeventraps automaat 7G-Tronic.

De nieuwe CLC is ook beschikbaar in de Prestige-uitvoering. Prestige staat voor een aanvulling van de uitrusting met zaken als metallic lak, een alarmsysteem (SCM 3 goedgekeurd), Audio 50 APS met navigatie, zes luidsprekers, telefoonbedieningstoetsen en het Park Tronic System. De Prestige-uitvoering wordt aangeboden tegen een meerprijs van € 3.690, wat een voordeel oplevert van € 2.308.

Mercedes-Benz CLC

Een Sportpakket is voor de snelle beslisser tijdelijk beschikbaar voor € 995 en dat betekent een voordeel dat tot maximaal € 2.000 kan oplopen. Het pakket omvat onder andere 18 inch lichtmetalen velgen met brede banden, koplampen met zwart gekleurde randen binnenin, een sportonderstel met verlaagde carrosserie, een met leer bekleed sportstuurwiel en donker gekleurd geborsteld aluminium voor de afwerking in het interieur.

Ook het nieuwe Dynamic Steering-systeem is onderdeel van het Sportpakket. Dit systeem zorgt ervoor dat de stuurverhouding varieert, afhankelijk van de uitslag van het stuurwiel, zodat het stuurwiel slechts licht behoeft te worden gedraaid om een bocht te nemen. Dat zorgt voor een meer spontane reactie op stuurbewegingen en een sportiever rijgedrag.

Mercedes-Benz CLC

De prijslijst van de CLC met benzinemotor begint bij € 34.800 voor de CLC 180 Kompressor. De dieselmotoren zijn leverbaar vanaf de CLC 200 CDI, verkrijgbaar vanaf € 37.550. Het topmodel, de CLC 350, staat in de prijslijst voor € 46.200.

Wittebrug
Mercedes presenteert CLC-KlasseMercedes presenteert CLC-Klasse
27 januari 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum