31 augustus 2007
Mercedes-Benz C-Klasse Estate (2007 - 2014)
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse Estate

Mercedes-Benz C-Klasse vanaf december als Estate

31 augustus 2007 - Enkele maanden na de introductie van de sedan presenteert Mercedes-Benz nu de C-Klasse Estate. Op het gebied van veiligheid, dynamiek en comfort belooft deze nieuwe uitvoering dezelfde kwaliteiten als de sedan. Qua ruimte gaat hij verder. Om in- en uitladen en transporteren gemakkelijker te maken, is de C-Klasse Estate voorzien van tal van handige kenmerken, zoals de achterklep die met een druk op een knop automatisch kan worden geopend of gesloten. In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe C-Klasse Estate een stuk zuiniger.
AutoCoach

Net zoals de sedan wordt ook de C-Klasse Estate geleverd in een drietal uitrustingsniveau's, zogeheten "lines". In de standaarduitvoering is de nieuwe C-Klasse Estate voorzien van dakreling, bagagevangnet, deels elektrisch verstelbare stoelen, airconditioning met gescheiden regeling voor links/rechts en Neck Pro hoofdsteunen. Op basis van deze uitvoering kan eventueel gekozen voor klassieke luxe met de Elegance of sportiviteit met de Avantgarde. De Avantgarde-uitvoering valt op door de grote Mercedes-ster in het midden van de grille. Dit kenmerk van de meer sportieve Mercedes-Benz-modellen is bij de C-Klasse voor het eerst ook bij een Estate aan te treffen. Bij de Elegance-uitvoering is de grille uitgevoerd met drie glanzend gespoten louvres.

Mercedes-Benz C-Klasse Estate (2007 - 2014)

Voor de C-Klasse zijn drie nieuwe infotainment-systemen ontwikkeld: Audio 20, Audio 50 APS en Comand APS. Naast een toetsenbord voor het invoeren van telefoonnummers en radiofrequenties zijn deze voorzien van een bluetooth-functie, waarmee mobiele telefoons draadloos aan het handsfree-systeem kunnen worden gekoppeld. Audio 50 APS omvat ook Europese DVD-navigatie. Bij het Comand APS-systeem is de informatie vastgelegd op een harde schijf. De hoge-resolutiekaart wordt weergegeven op het zwenkbare kleurenscherm. Comand APS omvat ook een DVD-speler met een muziekserver voor maximaal 1.000 nummers.

Dankzij een gewijzigde vormgeving van de achterkant kon bij de nieuwe C-Klasse Estate het laadvermogen in vergelijking met het voorgaande model aanzienlijk worden vergroot. Afhankelijk van de positie van de in ongelijke delen neerklapbare achterbank loopt het laadvermogen nu uiteen van 485 tot 1.500 liter, 146 liter meer dan bij het vorige model. Zo is er volgens de fabrikant plaats voor vier golftassen inclusief trolleys, negen verhuisdozen of 44 frisdrankkratten met zes flessen van een liter. De maximaal te benutten laadlengte in het interieur is 2,82 meter, gemeten tussen de achterklep en de beenruimte van de passagier voorin, 17 centimeter meer dan voorheen.

Mercedes-Benz C-Klasse Estate (2007 - 2014)

Voor gemakkelijker en veiliger in- en uitladen en transporteren is de nieuwe C-Klasse Estate voorzien van twee tassenhaken en vier sjorogen in de bagageruimte. Bergvakken met netten en een inklapbaar boodschappenkrat zijn in alle modellen te vinden. De nieuwe Easy Pack-achterklep kan met een druk op de knop worden geopend en gesloten. Met het als optie leverbare Easy Pack-bagagesysteem kan de bagageruimte variabel worden ingedeeld en de lading op z'n plaats worden gehouden. De automatische niveauregeling, die als optie leverbaar is, houdt de wagenhoogte constant, ongeacht de belading.

Er is vooral veel aandacht besteed aan de viercilindermotoren. Bij de C 180 Kompressor en C 200 Kompressor nam dankzij aanpassingen aan de compressor en de zuigers het vermogen toe met respectievelijk 10 kW/13 pk en 15 kW/20 pk, terwijl het verbruik met 10,3 procent werd verminderd tot respectievelijk 7,7 en 7,8 liter per 100 km.

Mercedes-Benz C-Klasse Estate (2007 - 2014)
KwikFit

De viercilinder dieselmotoren ondergingen wijzigingen aan de inspuiting, de turbocompressor en de tussenkoeler plus meer dan 90 andere onderdelen. Dat leidde voor de C 200 CDI tot een vermogen van 125 kW/170 pk (voorheen 110 kW/150 pk) en een koppel van 400 Nm (voorheen 340 Nm) bij een verbruik van 6,1 liter per 100 km (tot dusver 6,9 liter). De nieuwe C 200 CDI levert elf procent meer vermogen: 100 kW/136 pk in plaats van 90 kW/122 pk, bij een verbruik van 6,0 liter per 100 km tegenover 6,8 liter per 100 km bij het voorgaande model.

Wie liever een zescilindermotor heeft, kan kiezen uit drie benzinemotoren met respectievelijk 150 kW/204 pk, 180 kW/231 pk en 200 kW/272 pk, plus de nieuwe C 320 CDI, goed voor 165 kW/224 pk. Behalve de C 350 worden alle motorvarianten geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De C 350 beschikt over de zeventraps automaat 7G-TRONIC.

Mercedes-Benz C-Klasse Estate (2007 - 2014)

Na de premiere van de nieuwe C-Klasse Estate op de autotentoonstelling IAA in Frankfurt vindt de premiere bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers in december plaats.

XLLease
AutoCoach