7 oktober 2015
Mercedes-Benz C-Klasse Coupe
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Nieuwe Mercedes C-Klasse Coupe nu te bestellen

7 oktober 2015 - De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Coupé is vanaf nu te bestellen. De nieuwe C-Coupe wordt gekenmerkt door een dynamisch afgesteld onderstel, indien gewenst met luchtvering. Een lichtgewicht constructie, uitstekende aerodynamische waarden en moderne motoren spelen eveneens een belangrijke rol. Nieuwe assistentiesystemen zorgen voor veiligheid van het allerhoogste niveau. De nieuwe C-Klasse Coupé kan nu worden besteld voor prijzen vanaf 39.942 euro inclusief BTW en BPM. De eerste modellen staan in december bij de Nederlandse dealers.

Als sportiefste telg van de C-Klasse familie laat de Coupé geen misverstand bestaan over zijn op rijplezier ingestelde karakter. Een sportief front met diamond grille en lange motorkap (de nieuwe Coupé is alleen al tussen het schutbord en de vooras 60 millimeter langer dan zijn voorganger) gaan over in een lage raampartij. Vervolgens vloeit de belijning over in een robuuste achterzijde waarin de bekende Mercedes-Benz Coupé-genen zijn verwerkt. Een hoge taillelijn en frameloze portieren met vrijstaande buitenspiegels onderstrepen het sportieve karakter van de nieuwe Coupé. Dat geldt ook voor het onderstel, dat ten opzichte van de sedan met 15 millimeter verlaagd is, en de standaard 17 inch velgen.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Het onderstel belooft een hoog comfortniveau met minimale rolgeluiden en tegelijkertijd dynamische rijeigenschappen. De Coupé wordt standaard geleverd met stalen veren. Twee veersystemen met het selectief dempingssysteem zijn daarbij beschikbaar. De Coupé wordt optioneel geleverd met AIRMATIC-luchtvering op de voor- en achteras. De demping ervan wordt elektronisch aangestuurd en is continu variabel instelbaar, waardoor in elke situatie een voortreffelijk afrolcomfort gegarandeerd wordt en de bestuurder de gelegenheid krijgt zijn gewenste rijstijl te kiezen: sportief, comfortabel of zuinig.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Moderne viercilinder benzine- en dieselmotoren met ECO start-stopsysteem beloven voor sportieve prestaties en rijplezier. Ze voldoen alle aan de Euro 6-emissienorm. Vergeleken met het voorgaande model verbruiken ze tot 20 procent minder brandstof. Het vermogensspectrum van de benzinemotoren loopt uiteen van de 1,6-liter viercilindermotor in de C 180 met 115 kW (156 pk) tot de 4,0-liter V8 in de Mercedes-AMG C 63 S met een vermogen van 375 kW (510 pk). De twee dieselmodellen zijn uitgerust met een verbeterde viercilindermotor met 125 kW (170 pk) of 150 kW (204 pk). Met een laag gecombineerd brandstofverbruik komt de C 220 d Coupé in 2016 bij zakelijke inzet in aanmerking voor 21% bijtelling.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe

Bij de introductie van de nieuwe C-Klasse Coupé is het ambitionpakket, bestaande uit led-Intelligent Light System, actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC, Garmin MAP PILOT navigatiesysteem met Live Traffic Information en Mercedes connect me, tijdelijk verkrijgbaar voor € 995. De C-Klasse Coupé staat vanaf 5 december bij de Mercedes-Benz dealer.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupe