16 december 2013
Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Mercedes-Benz C-Klasse

Mercedes-Benz onthult nieuwe C-Klasse

Autozine
16 december 2013 | Mercedes-Benz introduceert de compleet nieuwe C-Klasse. In vergelijking met de vorige generatie is een gewichtsbesparing tot 100 kg gerealiseerd, alsmede een betere stroomlijn, nieuwe zuinige motoren en een keur aan assistentiesystemen. De C-Klasse sedan is vanaf nu te bestellen. Het modelaanbod, inclusief ruim aanbod in de 20% bijtellingscategorie, start in eerste instantie met de C180 vanaf 36.995 euro, de C200 vanaf 39.995 euro en de C220 BlueTEC vanaf 42.995 euro inclusief BTW en BPM.

Op zoek naar een Mercedes-Benz C-Klasse?
bynco heeft er 24 vanaf € 20.745,-

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Ten opzichte van het vorige model is de nieuwe C-Klasse gegroeid. Voorzien van een 80 mm langere wielbasis (2.840 mm) vergeleken met het vorige model, is de auto in totaal 95 mm langer (4.686 mm) en 40 mm breder (1.810 mm). De extra ruimte komt grotendeels ten goede aan de achterpassagiers. Ook wat bagageruimte betreft (480 liter) overtreft de nieuwe C-Klasse zijn voorganger.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

De C-Klasse biedt een keuze uit twee grilles: sportief met de centraal geplaatste ster of (uitsluitend voor de "EXCLUSIVE") en de klassieke radiatorgrille met het sterembleem op de motorkap. De lamellen van de radiatorgrille kunnen overigens geheel worden gesloten om de Cd-waarde van de auto te optimaliseren.

Standaard is de C-Klasse voorzien van H7 halogeen koplampen. Daarnaast zijn er twee energiebesparende LED-varianten leverbaar: een statisch systeem en een dynamische versie met het 'LED Intelligent Light System'. Achter krijgt de C-Klasse in alle gevallen LED-technologie.

Het interieur s een geheel nieuw concep met als belangrijkste kenmerk een vloeiend gelijnde middenconsole. In uitvoeringen met een automaat zorgt de uit één geheel opgetrokken middenconsole voor eenvloeiend concept vanaf de centrale ventilatieopeningen tot aan de middenarmsteun. Bij handgeschakelde versies loopt de middenconsole iets steiler, voorzien van twee gescheiden sierdelen, voor maximaal schakelgemak.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Een head-up display is eveneens nieuw voor de C-Klasse. Net als in een straaljager projecteert het systeem belangrijke informatie rechtstreeks in het blikveld van de bestuurder. Het systeem verschaft informatie over de snelheid, snelheidslimieten en navigatie-aanwijzingen, en toont berichten afkomstig van DISTRONIC PLUS.

Drie verschillende design- en uitrustingsniveaus voor het exterieur en interieur bieden mogelijkheden voor personalisatie. De AVANTGARDE-lijn maakt van de C-Klasse een sportieve sedan, de EXCLUSIVE-lijn legt de nadruk op verfijning en moderne luxe en de AMG-lijn tot slot geeft de C-Klasse een sportief karakter.

De carrosseriestructuur van de nieuwe C-Klasse biedt een basis voor gewichtsreducering, een verbeterde stijfheid en perfecte geluid- en vibratiekarakteristieken evenals een hoge crashveiligheid. Dankzij een intelligente constructie is het aluminium hybride carrosserie zo'n 70 kg lichter dan een conventionele stalen versie. Het totale gewicht van de auto is zelfs met ongeveer 100 kg teruggebracht. Een gevolg daarvan is een brandstofbesparing tot 20 procent zonder de prestaties te beïnvloeden. Tegelijkertijd zorgden die maatregelen volgens de makers voor een lager zwaartepunt, met een sportievere en scherpere handling tot gevolg.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)
AutoCoach

Bij de introductie is er keuze uit drie motorvarianten: een diesel (de C220 BlueTEC) en twee benzineversies (de C180 en C200). Kort na de introductie zal Mercedes-Benz de motorenlijn uitbreiden. Zo zal een nieuwe kleine dieselmotor met een inhoud van 1,6 liter worden toegevoegd. Kenmerken van deze nieuweling zijn een laag gewicht, een compact ontwerp en een laag specifiek brandstofverbruik. Afhankelijk van de versie heeft de viercilindermotor met turbolader een vermogen van 85 of 100 kW (115 of 136 pk) bij een inhoud van 1.598 cc en een koppel van 280 of 320 Nm. Het common-rail systeem met directe inspuiting werkt bij een maximale inspuitdruk van 1.600 bar.

Naast deze aanwinst wordt tevens een verder ontwikkelde versie van de bewezen 2.2-liter viercilinder diesel leverbaar in diverse varianten. Daarmee loopt het dieselgamma uiteen van 85 kW (115 pk) tot 150 kW (204 pk). De C220 BlueTEC zal optioneel ook beschikbaar worden als BlueEFFICIENCY Edition met een vermogen van 125 kW (170 pk).

Wat benzinemotoren betreft is er keuze uit vijf uitvoeringen, variërend van 115 tot 175 kW (156 tot 238 pk). Daartoe behoort tevens de speciale C180 ECO Edition, die zich kwalificeert als BlueEFFICIENCY Edition. Een zescilinder benzinemotor met 245 kW (333 pk) volgt op termijn. Verder heeft Mercedes-Benz de BlueDIRECT-technologie (efficiente directe inspuittechniek) van de V6- en V8-motoren nu ook doorvertaald naar de viercilinder.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Net als bij de S-Klasse en E-Klasse zal Mercedes-Benz ook een dieselmotor met een hybridesysteem introduceren. De C300 BlueTEC HYBRID met een viercilinder dieselkrachtbron en een compacte elektromotor levert 150 + 20 kW (204 + 27 pk) en verbruikt 3,9 liter diesel op 100 km (NEDC, voorlopige waarde). Later zal nog een extra zuinige hybrideversie volgen, die gebruik zal maken van state-of-the-art plug-in technologie.

Afhankelijk van de gekozen motorisering levert Mercedes-Benz twee nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbakken voor de viercilinders in de C-Klasse. De doorontwikkelde 7G-TRONIC PLUS automaat kan ook worden aangeboden evenals een 4MATIC permanente vierwielaandrijving die zorgt voor extra grip stabiliteit.

Het onderstel van de C-Klasse is compleet nieuw ontwikkeld. Een nieuw ontworpen 4-link vooras heeft een belangrijk aandeel in de wegligging. Daarmee is de onafhankelijke voorwielophanging volledig losgekoppeld van de veerpoot, waardoor een hoger gripniveau en een hogere laterale stabiliteit werd verkregen. De ophanging reageert hierdoor volgens de fabrikant gevoeliger op stuurimpulsen en stimuleert een sportieve rijstijl. Een geoptimaliseerde onafhankelijke multi-link achterwielophanging met een 5-link structuur zorgt voor een verbeterde wielgeleiding en rechtuitstabiliteit.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

De nieuwe C-Klasse sedan wordt standaard met een staal geveerd onderstel geleverd. In combinatie met deze vering zijn er drie DIRECT CONTROL ophangingen met een instelbaar dempingsysteem leverbaar:

 • Een comfortonderstel
 • Een comfortabel Avantgarde-onderstel met sportieve eigenschappen
 • Een met 15 mm verlaagd sportonderstel

Optioneel kan de nieuwe C-Klasse als eerste auto in deze klasse ook worden uitgerust met een luchtveringssysteem (AIRMATIC) op de voor- en achteras. Dankzij een elektronisch gestuurde, continu variabele demping worden afrolgeluiden en trillingen van de banden uitstekend verwerkt. Via de knop AGILITY SELECT kan de bestuurder kiezen uit verschillende instellingen: 'Comfort', 'ECO', 'Spor' en 'Sport+'. De extra 'Individual' functie biedt daarnaast de mogelijkheid voor een geheel persoonlijke instelling. AIRMATIC zorgt er verder voor dat de auto rondom zelf-nivellerend is voor een optimaal rijcomfort, ook met belading.

De nieuwe C-Klasse vertrouwt op nagenoeg alle nieuwe assistentiesystemen met een keur aan verbeterde functies die pas enkele maanden geleden debuteerden in de S-Klasse en de E-Klasse. De standaarduitrusting omvat bijvoorbeeld ATTENTION ASSIST, een vermoeidheidherkenningssysteem. In combinatie met het COMAND navigatiesysteem geeft dit systeem op de snelweg bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde parkeerplaats aan om even rust te nemen. Nog zo'n standaardvoorziening is COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, dat in aanvulling op Adaptive Brake Assist, dat vanaf 7 km/h extra bescherming tegen een aanrijding kan bieden, bij snelheden tot 200 km/u ook autonoom remingrepen kan toepassen om zo de ernst van het ongeval met remmende of langzamer rijdende voertuigen te verminderen. Tot een snelheid van 50 km/h voert het systeem ook autonoom een remingreep uit voor stilstaande voertuigen en tot 40 km/h kunnen kop/staart botsingen voorkomen worden.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Daarnaast zijn nieuwe assistentiesystemen en bestaande, verbeterde systemen uit de nieuwe S-Klasse en E-Klasse optioneel te bestellen. Als onderdeel van het Intelligent Drive concept combineren ze de gegevens van diverse sensors om het comfort en de veiligheid aanzienlijk verder te vergroten. Voorbeelden zijn:

 • DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop/Go Pilot
 • De BAS PLUS remassistent met kruispuntassistent
 • PRE-SAFE rem met voetgangersherkenning
 • Een verder verbeterde actieve spoorassistent
 • Actieve parkeerassistent
 • Een 360° camera
 • Verkeersbordenassistent met waarschuwingsfunctie voor spookrijden
 • Adaptieve grootlicht-assistent plus

Mercedes-Benz heeft het airconditioningsysteem in de nieuwe C-Klasse verder doorontwikkeld en verbeterd, met name op het gebied van kwaliteit, prestaties, efficiency en luchtkwaliteit. Zo is de nieuwe C-Klasse bijvoorbeeld de enige auto in dit segment met tunneldetectie via het navigatiesysteem. Op basis van kaartinformatie van de navigatie en GPS-data wordt de luchtrecirculatieklep automatisch gesloten wanneer de auto een tunnel nadert, om hem weer te openen wanneer de auto de tunnel uitrijdt.

Op het gebied van audio is de nieuwe C-Klasse uitgerust met het Frontbass-systeem. Dit akoestische systeem maakt gebruik van de ruimten in de dwarsbalken en zijbalken van de koetswerkstructuur, die dienen als resonantiekamers voor de basspeakers. Een Burmester surround sound systeem is optioneel leverbaar.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Een mobiele telefoon met Bluetooth en een dataverbinding maakt het Audio 20 systeem geschikt voor internetgebruik. Daarmee kan zonder beperkingen op het internet worden gesurft wanneer de auto stilstaat. Rijdend kunnen Mercedes-Benz Apps als Weather, Google Local Search met StreetView en Panoramio, Destination/Route Download en Facebook worden gebruikt.

De nieuwe C-Klasse kan vanaf nu worden besteld bij de officiële Mercedes-Benz dealers. Bij de introductie bestaat het modelprogramma uit de C220 BlueTEC (vanaf € 42.995), de C180 (vanaf € 36.995) en de C200 (vanaf € 39.995). Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en BPM. Leaseprijzen starten bij € 595 per maand, op basis van Operationele Service Lease (benzine, looptijd 48 maanden, 20.000 km per jaar).

De nieuwe C-Klasse heeft zowel benzine- als dieselvarianten beschikbaar die bij zakelijke inzet in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen: de C180 (handgeschakeld) en de C220 BlueTEC (handgeschakeld én automaat).

Naast de optionele Ambition- en Prestigepakketten is de C-Klasse tijdelijk uit te rusten met een introductiepakket. Voor € 1.500 heeft men de keuze uit een Businesspakket bestaande uit actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC, cruise control, Audio 20 CD incl. touchpad, voorbereiding voor Garmin MAP Pilot, Garmin MAP Pilot, LED Intelligent Light System en adaptieve grootlichtassistent of het Comfortpakket met automatische transmissie, keyless startfunctie en zitcomfortpakket. Het klantvoordeel kan hiermee oplopen tot € 2.700.

XLLease
Mercedes-AMG C63 krijgt nieuwe optiesMercedes-AMG C63 krijgt nieuwe opties
3 april 2018
Mercedes-AMG vernieuwt C43Mercedes-AMG vernieuwt C43
5 maart 2018
Mercedes C-Klasse ondergaat faceliftMercedes C-Klasse ondergaat facelift
14 februari 2018
Milieucertificaat voor Mercedes C350eMilieucertificaat voor Mercedes C350e
19 maart 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum