19 mei 2014
Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Vijf EuroNCAP sterren voor nieuwe Mercedes C-Klasse

Autozine
19 mei 2014 | De nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse heeft de hoogst haalbare score van vijf sterren behaald in de zware Euro NCAP botsproeven. De nieuwe C-Klasse van Mercedes-Benz doorstond de botsproeven van de Euro NCAP (New Car Assessment Programma) toetsingsprocedeure, die voor 2014 verder werd uitgebreid en verzwaard ten opzichte van vorig jaar,  met uitstekende resultaten. De C-Klasse ontving de maximale score van vijf sterren voor de veiligheid van inzittenden, de kindveiligheid, de bescherming van voetgangers en voor zijn assistentiesystemen.

Op zoek naar een Mercedes-Benz C-Klasse?
bynco heeft er 22 vanaf € 20.745,-

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

Mercedes-Benz heeft als doel maximale veiligheid bereikbaar te maken voor iedereen. Daarom beschikt de nieuwe C-Klasse als onderdeel van Mercedes-Benz Intelligent Drive ook over vele van de nieuwe assistentiesystemen, en tal van assistentiesystemen met verbeterde functies, die hun wereldwijde debuut in de S- en E-Klasse beleefden. Tot deze systemen behoren onder meer COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, dat autonome remingrepen uit kan voeren als reactie op rijdende en stilstaande auto's en dat in de C-Klasse voor het eerst standaard wordt geleverd.

Mercedes-Benz C-Klasse (2014 - 2021)

De C-Klasse beschermt zijn passagiers met maximaal negen airbags. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn bijvoorbeeld gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers op de veiligheidsgordels, ook voor de achterstoelen, en de actieve motorkap voor voetgangerbescherming. Ook de bescherming van de allerkleinste inzittenden wordt in acht genomen. Automatische uitschakeling van de voorpassagierairbag, ooit door Mercedes-Benz geïntroduceerd, maakt nu gebruik van een druksensor in het zitvlak die merkt of er een kinderstoeltje op de voorstoel is geplaatst en schakelt vervolgens automatisch de voorpassagierairbag uit. In tegenstelling tot andere systemen waarbij de airbag bijvoorbeeld via een sleutel wordt gedeactiveerd, voorkomt Mercedes' systeem een verkeerde bediening. Omdat er geen speciale transponder noodzakelijk is, werkt het systeem bij alle tegen de rijrichting geplaatste kinderstoeltjes.

Daarnaast werd de Mercedes-Benz C-Klasse beloond met twee 'Euro NCAP Advanced' awards voor veiligheidsinnovaties: voor het vermoeidheiddetectiesysteem ATTENTION ASSIST (standaard) en voor het preventieve inzittendenbeschermingssysteem PRE-SAFE (optie).

AutoCoach
Mercedes-AMG C63 krijgt nieuwe optiesMercedes-AMG C63 krijgt nieuwe opties
3 april 2018
Mercedes-AMG vernieuwt C43Mercedes-AMG vernieuwt C43
5 maart 2018
Mercedes C-Klasse ondergaat faceliftMercedes C-Klasse ondergaat facelift
14 februari 2018
Milieucertificaat voor Mercedes C350eMilieucertificaat voor Mercedes C350e
19 maart 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum