9 januari 2007
Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)
Nieuws

Mercedes-Benz C-klasse

Nieuwe Mercedes C-klasse gebaseerd op digitaal prototype

9 januari 2007 - De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse is de eerste productieauto die is ontworpen en ontwikkeld met behulp van een digitaal prototype, waardoor techniek, comfort en veiligheid al in een zeer vroeg stadium beproefd konden worden. Bovendien is de basis van het ontwikkelingsproces vastgelegd in een 360 pagina's tellend boekwerk, de Mercedes Codes, dat technologie en doelstellingen tot in detail beschrijft.

Computersimulaties stelden de ingenieurs in staat om de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe sedan in een zeer vroeg stadium van de ontwikkeling te kunnen definieren, testen en verbeteren. Door digitale tests konden de Mercedes-technici enorme stappen voorwaarts maken, vooral op het gebied van rijcomfort, geluidsproductie, aircowerking en onderstelafstemming. Computersimulaties werden gebruikt om de crashveiligheid en systemen voor de inzittendenbescherming te testen en te ontwikkelen, net zoals het geluidscomfort van de auto, de duurzaamheid, motorafstelling, klimaatregeling en aerodynamica. Het nieuwe DPT-proces helpt tijd te besparen en signaleert zaken in een vroeg stadium. Daarnaast maakt DPT het mogelijk om virtueel testwerk te doen.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Het ontwikkelingsproces van de nieuwe C-Klasse is gebaseerd op een boekwerk met alle hoofdkenmerken van de auto. Dit 360 pagina's tellende boek beschrijft de technologie van de sedan tot op het kleinste detail en specificeert strikte doelstellingen -Mercedes Codes genaamd- voor belangrijke eigenschappen. De Mercedes Codes voor comfort reflecteren tientallen jaren ervaring en de enorme know-how die de Duitse fabrikant heeft vergaard op dit gebied. Behalve het definieren van technische eisen, houden de codes ook rekening met de wetenschappelijke analyses van DaimlerChryslers Customer Research Centre, waar onderzocht wordt hoe automobilisten comfort subjectief ervaren.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)