21 juli 2018
Feedback
Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Forum Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 februari 2018

Ervaring met auto: Slechte kwaliteit stadsochtend, regelmatig defect en fitting slechte kwaliteit, optie nieuwe koplamp unit a 500 euro? Slecht starten: oplossong reserve sleutel gebruiken.

Reageer Nieuw
UitvoeringAvantgarde
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit8 jaar
KM-stand180.000 km
DealerMB Den Haag

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 9 mei 2017

Ervaring met auto: Betwijfel of de motor de opgegeven waarde van 250 Nm en 156 pk haalt, het verbruik toch zeker nier hooguit 1 op 12 gemiddeld.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km
Dealer Alphen a/d Rijn

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 19 oktober 2016

Ervaring met auto: Ik heb de 200 CDI in 2011 bij de dealer gekocht. Na aflevering een aantal storingen gehad, waaronder slechter starten. Bleek aan de injectoren te liggen. Na een aantal pogingen van de dealer om deze te reinigen zijn ze toch vervangen. Deze reparaties zijn door Mercedes alle kosteloos uitgevoerd. Daarna zonder problemen gereden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Het onderhoud heb ik de eerste 4 jaar door de merkdealer laten uitvoeren. Rekeningen waren stevig maar niet onterecht.

Ervaring met verkoop: Verkoper was stug. Houding "wees blij dat je bij mij een Mercedes mag kopen". Na de proefrit enkele bemerkingen, gebreken kenbaar gemaakt. Verkoper noteerde en verzekerde ons dat alles voor aflevering zou zijn verholpen. Later bleek niets aan gedaan.

Nieuw
UitvoeringC200 CDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand202.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Reclamedebree, datum: 25 januari 2018

Antwoord: Klopt: de houding van het personeel wanneer je een auto komt kopen, komt in mijn beleving overeen met die van de gemiddelde fietsenmaker die iets aan het repareren is en even geen tijd voor je heeft. Ze kunnen nog een hoop leren van de Toyota dealer, waar we ook een veel goedkopere auto hebben gekocht, maar waar je je als klant bijzonder respectvol wordt behandeld

Reageer
  

, datum: 16 juni 2016

Ervaring met auto: Start soms niet en dan weer dagen wel. Lampjes branden maar hoort niets bij startmotor. Helaas geen foutmelding, dus storing niet te vinden bij dealer Stern.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Superrrmario, datum: 24 januari 2018

Antwoord: Hallo R. Jonker: ik heb denk ik het zelfde probleem met mijn M-B 180 C-Klasse. De garage kan geen foutmeldingen vinden. Maar na de micro relais omgewisseld te hebben heeft de auto het 2 dagen goed gedaan tot nu! Wat heb jij gedaan zodat de auto we lweer goed start?

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 maart 2016

Ervaring met auto: Ik rijd nu bijna 5 jaar in deze auto. Gekocht bij 30.000 km. Echt een probleemloze auto. Rijdt gemiddeld 1:18. De auto zit wel laag maar is verder comfortabel met een uitstekend rijcomfort op lange afstanden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Dealeronderhouden. Beurten zijn wel prijzig.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand165.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 16 februari 2016

Ervaring met auto: Ben sinds 2015 in het bezit van deze Mercedes. Heb deze gekocht zonder garantie, dit was voor mij een goede keuze want de eerste maanden geen problemen en zeer te vreden over deze auto.

Tot voor 2 maanden terug, toen kreeg ik problemen de verlichting van de kilometerteller, deze begon te knipperen en dn weer constant branden. Daarna het oliecontrole lampje die begon te happeren, dan brand ie wel dan weer niet.
Vervolgens gaat de knop bij armconsole waar je de radio/navigatie mee bediend kapot.

Het draaien reageert 'ie niet op maar de zijdelingse bewegingen werkt nog wel.
En daarna problemen met contact, bij het draaien van contactsleuten reageert de startmotor vervolgens niet en pas na 2 of 3 keer dat de startmotor wel reageert.

En alsof dat nog niet genoeg is begint nu de kachel ook al te happeren, dit zijn allemaal electrische problemen.

Zijn hiermee naar de dealer geweest en de reparatie van radio/navigatieknop en dashbord gebeuren gaat 1.400 euro kosten en het contactsleutelprobleem hadden ze 1 keer een storing van uitgelezen terwijl dit veel vaker gebeurd was.

Mijn vraag is aan jullie, zijn er mensen die ook veel electrische problemen hebben met dit type Mercedes, zoja weet iemand hier een oplossing voor?

Ervaring met verkoop: Verkoop is niets mis mee, goeie zaak keuze uit allerlei exclusieve, mooie auto's met weinig kilometers.

Nieuw
UitvoeringC180 Avangarde
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand44.000 km
DealerWensink

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Hammelburg, datum: 22 juni 2016

Antwoord: C350 CDI 2012 met slechts 36.000 kilometer. Staat, na een prijzige onderhoudsbeurt weer in de garage omdat er waarschuwingen verschenen over een kapotte ABS en lage bandenspanning. Twee kapotte, elektronische elementen, zo werd mij zojuist verteld. Duurt een paar dagen want ze moeten besteld worden. Hoe dat kan? Niemand weet het. Mercedes betaalt de onderdelen. Maar, mijn vertrouwen in Mercedes is weg. Vlak na aankoop (nieuw) vielen de turbo':s ineens uit waardoor de auto niet meer vooruit te branden was. Oorzaak: een kapotte pakking. Wanneer je betaalt voor een kwaliteitsauto maar er binnen 4 jaar 2 ernstige storingen zijn (gelukkig was ik in de buurt van een garage) zou ik een ieder aanraden een Volvo te kopen. Mercedes is duur en heeft te veel mankementen. Ik vrees alweer voor een volgende keer dat zich kuren voordoen. Een dure rot auto.

 
Reactie van: Hammelburg, datum: 10 juli 2016

Antwoord: Ellende duurt voort. Alarmlampje motor. Noodloop. Bij de garage (reset) kan men niets vinden. Stationair klinkt de auto als een oude tractor. Durf er nauwelijks nog mee op stap want bijna iedere rit gaat er iets mis. Nogmaals: koop een Volvo.

 
Reactie van: Freba47, datum: 14 oktober 2017

Antwoord: Heb een C-klasse 1.8K gehad van 1e eigenaar. 83.000 km gelopen. Auto heeft altijd een z.g. 2 minuten storing gehad. Eerst 2 min. warmdraaien: de hele dag geen probleem. "eerste 2 minuten" bij inschakelen in de D-stand, staat/stond de auto te stampen. 3 x LM meter vervangen. Variabele kleptiming vernieuwd, nieuwe ketting etc. Storing niet te vinden. Nooit meer een Ster.

Reageer
  

, datum: 16 januari 2016

Ervaring met auto: Koop een Mercedes en zodra je een probleem hebt sta je nergens. Bij mij werden de remschijven vooraan vervangen op 56.000km. Met de nieuwe remschijven legde ik 90.000km af. Dwz dat ik meer dan 34000km meer aflegde dan bij het eerste stel. Contact met de klantendienst naar aanleiding van problemen bij een servicepunt waar de auto onderhouden werd. Er werden mij herstellingen voorgesteld die later bij nazicht in een merkgarage van Mercedes door de technieker werd tegengesproken. Uit navraag bij enkele onafhankelijk en merkdealers van Mercedes verneem ik overal dat het uitzonderlijk snel is dat de remschijven vervangen werden. Ik rijd al 42 jaar met diverse auto's aan een zeer normale defensieve rijstijl, ik rijd hoofdzakelijk in dezelfde omgeving en met dezelfde belasting.

Uit de diverse contacten met de klantendienst krijgt ik de volgende uitleg. De klantendienst zegt dat alle servicepunten en merkgarages op zelfstandige basis werken, en ook juridisch onafhankelijk zijn. Remschijven zijn slijtage gevoelige onderdelen en uit contact met het servicepunt blijft men erop vertrouwen dat de werken ook uitgevoerd werden. Men spreekt zich niet uit over het feit dat twee technici elkaar tegenspreken. Bij het servicepunt beweerde men dat de herstellingen dringend en noodzakelijk waren, bij de merkgarage stelde men vast dat een bepaalde herstelling, die moest uitgevoerd worden, totaal overbodig was gezien er geen schade aan de ophanging te bespeuren viel.

Deze stugge houding van de klantendienst zorgde ervoor dat ik zelf een derde onafhankelijke dealer heb gecontacteerd. Ook daar werd bevestigd dat het vermoeden bestond dat de voorste remschijven nooit vervangen werden gezien beiden nu een bijna een identieke slijtage vertoonden.

Bij wie kan je dan terecht als je een probleem hebt met 1 van beiden? Waarvoor dient de klantendienst van Mercedes eigenlijk? Enkel om een NEEN verkoop te doen naar de klant? Heb zelf mogen ervaren dat men als klant geen enkele medewerking krijgt, maar men tracht de oorzaak van het probleem in je eigen schoenen te schuiven door te beweren dat het aan mijn rijstijl zou liggen.

De klantendienst van Mercedes is nooit bereidt geweest om zelf mijn auto te laten nazien door een deskundige of andere garage. Hoe weet ik nu wie ik moet vertrouwen, het servicepunt of de merkgarage. Maar ja dan moeten ze iemand met de vinger wijzen en dan zal men dus nooit doen want dan brengt men de Ster van Mercedes in diskrediet.

Ook blijken de prijzen voor het vervangen van de remschijven en remblokken tussen het servicepunt en de merkgarage nogal te verschillen. Ook daar kan je dus best opletten en eerst bij de diverse plaatsen een offerte laten opstellen.

Ondanks alles blijft het fijne wagen om mee te rijden zolang er maar geen probleem ontstaat.

Reageer Nieuw
UitvoeringCdi 200
Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit8 jaar
KM-stand147.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »