1 maart 2007
Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)
Nieuws

Mercedes-Benz Vision C 220 BlueTec

Mercedes-Benz onthult Vision C 220 BlueTec in Geneve

1 maart 2007 - Mercedes-Benz onthult tijdens de autotentoonstelling in Geneve voor het eerst een zuinige 4-cilinder met BlueTec-technologie. De diesel met een vermogen van 125 kW (170 pk) en een maximum koppel van 400 Nm verbruikt dankzij de vernieuwde dieseltechnologie en een slim energiemanagementsysteem slechts 5,5 liter brandstof per 100 kilometer.

Met de Vision C 220 BlueTec geeft Mercedes-Benz een voorproefje op wat er nog meer kan worden verwacht van het BlueTec-concept, dat vorig jaar herfst in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd. Het spits werd in oktober 2006 afgebeten door de E 320 BlueTec, dat samenviel met de introductie van dieselolie met een laag zwavelgehalte aldaar. Met een brandstofverbruik van 6,7 liter per 100 kilometer behoort de E 320 BlueTec tot één van de zuinige auto's in zijn klasse.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Met de nieuwe 4-cilinder dieselmotor laat Mercedes-Benz de diversiteit van het BlueTec-concept zien. Na de Amerikaanse introductie presenteert Mercedes-Benz de technologie ook op andere markten. Momenteel wordt de techniek op de Europese eisen aangepast. De doelstelling is om BlueTec vanaf 2008 ook aan Europese klanten in personenauto's te kunnen bieden.

De BlueTec-technologie is door DaimlerChrysler ontworpen om de schadelijke uitstoot van dieselmotoren te verminderen. De nadruk ligt daarbij op het reduceren van de uitstoot van stikstofoxiden, het enige uitlaatgas waarvan de uitstoot bij dieselmotoren hoger ligt dan bij vergelijkbare benzinemotoren. Mercedes-Benz is daarom intensief bezig om de motor en het verbrandingsproces te verbeteren, zodat de emissie van stikstofoxide wordt gereduceerd daar waar het ontstaat. De verbeterde 4-cilinder dieselmotor in de Vision C 220 BlueTec is, evenals bij de conventionele dieselmotoren, uitgerust met vier kleppen per cilinder, derde generatie Common-Rail technologie, een turbo met variabele turbinesnelheid en uitlaatgasrecirculatie. Het verbrandingsproces wordt geoptimaliseerd door het gebruik van een elektronisch motormanagement.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

De BlueTec-technologie in de Vision C 220 BlueTec is uitgerust met een oxidatiekatalysator, die de uitstoot van koolstofmonoxide (CO) en onverbrande koolwaterstoffen (HC) reduceert, en een dieselpartikelfilter. Een aangepaste en duurzame NOx-opslagkatalysator met gepatenteerde on board ammoniakproductie zorgt in combinatie met een additionele SCR-katalysator voor een minimale uitstoot van stikstofoxiden.