5 april 2007
Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Mercedes-Benz C-Klasse bestaat 25 jaar

5 april 2007 - Een kwart eeuw geleden legde Mercedes-Benz met de 190 de basis voor wat nu het best verkochte model is in het programma van de onderneming: de Mercedes-Benz C-Klasse. Tot dusver werden van de C-Klasse, in al zijn variaties (Sedan, Combi, Sportcoupe), zo'n 6 miljoen exemplaren afgeleverd. Op 24 maart 2007 beleefde de vierde generatie van dit model zijn premiere bij de Mercedes-Benz dealers in Europa.

Met de komst van de Mercedes-Benz 190, intern aangeduid als W 201, betrad het merk begin jaren tachtig een volledig nieuw marktsegment. Dat Mercedes-Benz werkte aan een model onder de toenmalige E-Klasse was destijds een sensatie en zorgde voor heel wat speculatie in de media. De 190 werd al snel bekend als Baby-Benz. De opgave voor de ontwikkelingsafdeling was het realiseren van een personenauto die weliswaar kleiner en lichter was dan de op dat moment bekende Mercedes-Benz modellen, maar zonder concessies op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en comfort. Ook op het gebied van verbruik werden er strenge eisen gesteld. Daarnaast sloeg Mercedes-Benz met de 190 een nieuwe weg in bij het ontwerp.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Begin 1993 volgde de C-Klasse (interne modelcode W 202) als opvolger van de 190. Drie jaar later kwam voor het eerst ook een Combi op de markt. In mei 2000 maakte de derde generatie van de Baby-Benz van weleer zijn opwachting (W 203). Evenals zijn voorgangers beschikte ook dit model over tal van noviteiten. De ontwikkelaars gaven de nieuwe C-Klasse in totaal zo'n twintig technische innovaties mee. Voor de sportievere rijders werd in het najaar van 2000 op de Autosalon van Parijs de C-Klasse Sportcoupe getoond. De verkoopstart van de Sportcoupe volgde in het voorjaar van 2001, tegelijk met die van de Combi op basis van de nieuwe C-Klasse.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Na introductie van de CDI-dieselmotoren met directe inspuiting volgde onder andere de nieuwe Twinpulse-techniek voor 4-cilindermotoren en Direct control, een pakket van maatregelen om het rijgedrag op een nog hoger niveau te brengen.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Zoals de 190 begin jaren tachtig, is ook de nieuwe C-Klasse een belangrijke speler zijn klasse. Zo biedt het model het als extra leverbare preventieve veiligheidssysteem Pre-Safe en het Intelligent Light System aan. Ook het remsysteem Adaptive Brake en het zelfregulerende dempingssysteem Agility Control maken de C-Klasse bijzonder.