23 december 2010
Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)
Nieuws

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Facelift voor Mercedes-Benz C-Klasse

23 december 2010 - De Mercedes-Benz C-Klasse heeft een facelift ondergaan. Hij is herkenbaar aan zijn nieuwe front, de gewijzigde achterzijde en een hoogwaardiger interieur. De vernieuwing van de C-Klasse spitst zich ook toe op duurzaamheid. Dankzij diverse motorische aanpassingen en de inzet van de nieuwe 7G-Tronic Plus-transmissie met ECO start/stop-functie is de C-Klasse tot wel 31% zuiniger dan zijn voorganger. Door de beschikbaarheid van een groot aantal nieuwe assistentiesystemen behoudt de C-Klasse op het gebied van veiligheid zijn positie. Ook op de digitale snelweg doet de C-Klasse mee: het nieuwe multimediasysteem Comand Online biedt een Internet-verbinding.

Van de generatie die nu wordt afgelost, werden sinds maart 2007 ruim één miljoen exemplaren verkocht. Sinds de introductie van de 190-serie in 1982, verkocht Mercedes-Benz in dit segment al meer dan 8,5 miljoen auto's. De nieuwe C-Klasse die komend voorjaar op de markt komt, is ten opzichte van zijn voorganger op meer dan 2.000 punten gewijzigd.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

In het frontaanzicht van de C-Klasse komt de nieuwe designtaal van Mercedes-Benz tot uiting. Niet alleen door de sterker aangezette grille, maar ook door vloeiende vorm van de koplampen. De aangepaste vormgeving van de bumpers maakt de C-Klasse optisch breder dan voorheen. Ook de LED-dagrijverlichting onderin de bumper draagt daaraan bij. De achterlichten maken eveneens gebruik van LED-technologie. Voortaan beschikken alle nieuwe C-Klasse modellen over een motorkap van gewichtsbesparend aluminium. Dit draagt evenals de Cw-waarde van slechts 0,26 bij aan de hoge mate van efficiency.

De nieuwe C-Klasse heeft een compleet nieuw interieur waarbij het centrale display nu in het instrumentenpaneel is geïntegreerd. Diverse afwerkingsdetails zoals de uitstroomopeningen van de ventilatie zijn gegalvaniseerd. Het interieur van de nieuwe C-Klasse slaat ook een brug naar de nieuwe CLS. Zo beschikt de C-Klasse in Avantgarde-uitvoering over het multifunctionele sportstuur dat in de CLS zijn debuut maakte.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Alle uitvoeringen (m.u.v. 4Matic) beschikken voortaan bijvoorbeeld over een start/stop-functie. Ook nieuw is de toepassing van de 7G-Tronic Plus automatische transmissie. Deze nieuwste versie van de zeventraps automatische versnellingsbak van Mercedes-Benz is nu voor vrijwel elk model binnen de reeks beschikbaar. Bij alle uitvoeringen is de eindoverbrenging aangepast. Ook dit heeft een gunstige uitwerking op het brandstofverbruik. Alle motoren van de C-Klasse dragen voortaan dan ook het BlueEfficiency-label.

De C350 BlueEfficiency heeft op het gebied van brandstofverbruik de grootste sprong gemaakt. Hij beschikt over de nieuwe Bluedirect V6 benzinemotor die met een vermogen van 225 kW (306 pk) krachtiger is dan zijn voorganger (215 kW/292 pk), maar desondanks een gemiddeld verbruik van 6,8 l/100 km voor zich laat noteren. Daarmee is het nieuwe model 31% (of 1,5 l/100 km) zuiniger dan de vorige C350.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

Ook de C220 CDI BlueEfficiency heeft op het gebied van brandstofverbruik een extra stap weten te maken. De nieuwe C220 CDI met zesversnellingsbak is goed voor een gemiddelde van 4,4 l/100 km.. De vorige C220 CDI was goed voor een gemiddeld verbruik van 4,8 l/100 km. De C220 CDI en C250 CDI BlueEfficiency met de nieuwe 7G Tronic Plus automatische transmissie en start/stop-functie laten beide een gemiddelde van 4,8 l/100 km optekenen.

Voor de nieuwe C-Klasse is een groot aantal nieuwe assistentiesystemen beschikbaar. De nieuwe assistentiesystemen werken met behulp van radar-, camera- en/of sensortechnologie. Deze systemen waarschuwen niet alleen voor (potentieel) gevaarlijke situaties, maar grijpen indien nodig ook actief in.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

In de nieuwe C-Klasse debuteert een compleet nieuwe telematicageneratie. Deze zal zijn weg ook naar andere Mercedes-Benz modellen vinden. De displays zijn groter en gegevens uit bijvoorbeeld het telefoonboek van een GSM-telefoon kunnen eenvoudig worden overgebracht. Bovendien is het mogelijk om SMS-berichten via het centrale display weer te geven. Muziek kan draadloos via Bluetooth worden afgespeeld, maar het is ook mogelijk externe datadragers zoals MP3-spelers via een USB-aansluiting te koppelen.

Het nieuwe multimediasysteem COMAND Online biedt een Internet-verbinding. Deze maakt het mogelijk om (bij stilstand) te browsen op Internet. Diverse Mercedes-Benz Online diensten zijn ook tijdens het rijden beschikbaar. Hiermee is relevante informatie over bijvoorbeeld het weer of over speciale reisdoelen (via Google) snel op te halen. Het is ook mogelijk om routes die thuis via Google Maps zijn gedownload in het navigatiesysteem van de C-Klasse in te voeren.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

De afleesbaarheid van het navigatiedisplay is verbeterd dankzij 3D-technologie en de grafische weergave van bijvoorbeeld steden. Ook nieuw is de mogelijkheid om een gereden route (inclusief tussenstops) op te slaan. Bovendien geeft het navigatiesysteem desgewenst vier alternatieve routes op, waaronder één die een zo laag mogelijk verbruik bewerkstelligt.

Met de Becker Map Pilot biedt Mercedes-Benz ook een voordelige navigatieoplossing voor de vernieuwde C-Klasse. Map Pilot is te koppelen aan het Audio 20 audiosysteem. Dat betekent dat Map Pilot via het centrale bedieningselement van de C-Klasse is te bedienen. De visuele weergave vindt plaats via het Audio 20-beeldscherm. De Becker Map Pilot wordt uit het zicht ondergebracht in het handschoenenvak. Het systeem is via een speciaal Internet-portaal te actualiseren. De Becker Map Pilot is ook achteraf in te bouwen door de Mercedes-Benz dealer.

Mercedes-Benz C-Klasse (2007 - 2013)

De nieuwe C-Klasse maakt zijn nationale debuut op de AutoRAI 2011 die van 13-23 april in het Amsterdamse RAI-complex plaatsvindt. De prijzen en de exacte uitvoeringsspecificaties van het nieuwe model zijn nog niet bekend.