7 augustus 2001
 

Mazda Tribute

Luxeprobleem Voor Mazda Tribute

Autozine
7 augustus 2001 | Mazda Motor Corporation in Japan maakt bekend dat het aantal te produceren Tributes die bekend zijn voor de Europese markt, drastisch wordt beperkt. Vanwege de enorme populariteit van deze Mazda SUV in Amerika, is de vraag vele malen groter dan de productiecapaciteit. In totaal zullen slechts 5.000 Tributes met een 3.0 liter V6 krachtbron dit jaar ter beschikking staan van Europa. In eerste instantie zouden dat er 15.000 tot 20.000 zijn.
AutoCoach

De Nederlandse Mazda importeur betreurt de gang van zaken ten zeerste, maar dient zich neer te leggen bij de in Japan genomen beslissing. Sinds de introductie in Nederland, begin juli, werden hier in totaal 462 Tributes verkocht, waarvan de meeste met een viercilinder krachtbron. Deze auto's zullen gewoon worden uitgeleverd. Daarna zullen vooral de 3.0 liter V6 varianten leverbaar zijn, hetgeen volgens Mazda uniek in dit segment is.

Mazda Tribute

Wanneer de productiecapaciteit wordt uitgebreid om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is op dit moment nog niet bekend.

IkWilVanMijnAutoAf
Facelift voor Mazda TributeFacelift voor Mazda Tribute
3 augustus 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum