3 augustus 2004
 

Mazda Tribute

Facelift voor Mazda Tribute

Autozine
3 augustus 2004 | De Mazda Tribute stond al bekend als een combinatie van een sedan en een off-road. Dankzij een facelift worden deze kenmerken nu meer onderstreept, is het motorengamma versterkt en zijn de veiligheidsvoorzieningen voor alle passagiers verbeterd. De belangrijkste wijziging betreft de motoren. De Tribute is vanaf nu voorzien van een nieuwe 2.3 liter benzinemotor met 110 kW/150 pk, die de huidige 2.0 liter met 91 kW/124 pk vervangt. Het vermogen van de bestaande 3.0 liter V6 is verhoogd naar 149 kW/203 pk. De 2.3 liter is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, de 3.0 liter V6 is uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met een viertraps automaat.
AutoCoach

Naast de nieuwe motoren zijn er meer wijzigingen. Aan de buitenzijde vallen de nieuwe voor- en achterbumper het meest op, samen met de nieuwe koplampen en achterlichten. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat, in combinatie met de nieuwe, in carrosseriekleur meegespoten buitenspiegels en grille, de Tribute een elegantere verschijning is geworden. Voor een sportieve touch is de auto nu standaard voorzien van 16 inch lichtmetalen wielen in combinatie met verbredingen van de wielkasten. De wielkastverbreders en de deurpanelen zijn vanaf nu ook standaard in de carrosseriekleur gespoten. Afhankelijk van de kleur kan dat in sommige gevallen een contrastkleur zijn. De Tribute heeft een nieuwe middenconsole gekregen en de keuzehendel van de viertraps automaat is verplaatst van de stuurkolom naar deze nieuwe middenconsole.

Mazda Tribute

Een in twee fasen opblaasbare airbag en zijairbags voor zowel de bestuurder als de bijrijder, zijn vanaf nu standaard op alle uitvoeringen. Alle modellen van de Tribute zijn nu ook standaard voorzien van schijfremmen rondom in combinatie met ABS met elektronische remkrachtverdeling.

Nog meer nieuws: alle modellen van de nieuwe Mazda Tribute zijn nu ook standaard voorzien van all-wheel drive (AWD) met Active Torque Control Coupling (ATTC), ongeacht de motor of het uitrustingsniveau. ATTC controleert voortdurend de snelheid van de wielen in combinatie met de stand van het gaspedaal, om via een elektromagnetische koppeling automatisch vermogen te leveren aan de achterwielen wanneer dat nodig blijkt te zijn. Het nieuwe ATTC systeem van Mazda reageert op veranderende rij-omstandigheden en helpt daarmee de tractie te verbeteren op met name gladde oppervlakken.

Mazda Tribute

De Mazda Tribute Touring met 2.3 liter motor is te koop voor € 33.395,-. De 3.0 liter V6 Touring kost € 41.995,-. Standaard op de V6 zijn verwarmde voorstoelen, lederen bekleding en 235/70 banden.

IkWilVanMijnAutoAf
Luxeprobleem Voor Mazda TributeLuxeprobleem Voor Mazda Tribute
7 augustus 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum