4 april 2006
 

Mazda CX9

Mazda toont CX9 in New York

Autozine
4 april 2006 | Op de komende New York International Auto Show presenteert Mazda een wereldprimeur: de CX-9, een crossover sport-utility vehicle (SUV) voor zeven personen. De CX-9 is een grotere broer van de Mazda CX-7, die eerder dit jaar werd onthuld op de North American International Auto Show in Detroit, en is de tweede SUV die speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt is ontworpen.
AutoCoach

De zevenpersoons Mazda CX-9 kan, evenals de CX-7, als een buitenbeentje gezien worden op de vaak traditionele SUV-markt in Noord-Amerika, die gekenmerkt wordt door volumineuze en hoekige modellen. Met in het achterhoofd de "Soul of a Sports Car" filosofie van Mazda is de CX-9 een combinatie van een stationcar en een zevenpersoons SUV.

Mazda CX-9

De auto wordt aangedreven door een nieuwe 3.5 liter V6 motor, die standaard gekoppeld is aan een automatische zesversnellingsbak, via voorwiel- of vierwielaandrijving. De Mazda CX-9 wordt geproduceerd in de Ujina No. 1 Plant vlakbij het hoofdkantoor van Mazda in Hiroshima in Japan en wordt begin 2007 in de Noord-Amerikaanse showrooms verwacht.

 

Info

Techniek

Prijs

Forum