15 augustus 2013
Mazda 6 Sportbreak

Mazda6

Mazda6 Sportbreak tijdelijk als Red Dot Edition

Autozine
15 augustus 2013 | Mazda brengt een gelimiteerde uitvoering op de markt van de Mazda6 Sportbreak onder de naam 'Red Dot Edition', een verwijzing naar de prestigieuze designprijs die dit model begin dit jaar won. Het speciale model kent in het interieur een genummerde badge en onderscheidt zich verder onder meer door dorpellijsten in geborsteld aluminium met daarop de inscriptie Red Dot Edition. De Mazda6 Sportbreak Red Dot Edition kostĀ 31.990 euro.

De tot 200 exemplaren gelimiteerde editie kent logischerwijs maar één uitvoering, de van een A-label voorziene Mazda6 Sportbreak met 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor met 145 pk en handgeschakelde zesversnellingsbak. Inbegrepen in de prijs is een voordeel voor de klant van € 2.800,- in de vorm van een speciaal pakket, dat extra luxe en comfort biedt, zoals Bi-xenon koplampen met adaptieve bochtenverlichting (AFS), LED-dagrijverlichting, Lane Departure Warning (LDW), High Beam Control (HBC) en een geïntegreerd Mazda-navigatiesysteem met TomTom software.

Mazda 6 Sportbreak

Op de Mazda6 Sportbreak Red Dot Edition geldt bovendien een extra inruilvoordeel van € 2.000,-. De auto staat vanaf volgende week in de showroom.

De Red Dot Design Award is sinds 1955 een van 's werelds grootste designwedstrijden, destijds geïnitieerd door het in Duitsland gevestigde Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Er worden prijzen toegekend voor productdesign, ontwerp en communicatiedesign. De 'Red Dot Award: Product Design 2013' kende 4662 inzendingen van 1.865 fabrikanten uit 54 landen. De awards werden op 1 juli in het Aalto Theater in Essen uitgereikt. De 37-koppige jury van onafhankelijke designexperts, die de inzendingen beoordeelden op basis van negen criteria, prezen de op Kodo geïnspireerde Mazda6 vooral voor zijn hoge mate van designinnovatie.

XLLease
Mazda6 Sportbreak diesel nu ook met 20%Mazda6 Sportbreak diesel nu ook met 20%
24 mei 2013
Mazda6 Sportbreak debuteert in ParijsMazda6 Sportbreak debuteert in Parijs
5 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum