24 mei 2013
Mazda 6 Sportbreak

Mazda 6 Sportbreak

Mazda6 Sportbreak diesel nu ook met 20% bijtelling

Autozine
24 mei 2013 | De Mazda6 met SKYACTIV-D dieselmotor is vanaf nu ook beschikbaar als Sportbreak met 20% zakelijke bijtelling. Tot nu toe was dat laatste alleen het geval bij de Sedan versie. Vanwege de lagere CO2-uitstoot is er ook minder BPM verschuldigd. Dit wordt vertaald in een prijsverlaging van € 1.000,- tot € 1.100,-. Tegelijkertijd lanceert Mazda in Nederland voor zowel de Mazda6 als de CX-5 een nieuwe serie business-modellen onder de naam SKYLEASE, waarbij de zakelijke klant de keuze heeft uit twee verschillende uitrustingsniveaus. Prijzen van de Mazda6 SKYLEASE modellen beginnen bij € 31.990,- voor de SKYLEASE met 2.2 SKYACTIV-D 150 pk 6MT (Sedan en Sportbreak). Bij de CX-5 is dat de SKYLEASE met 2.0 liter SKYACTIV-G 165 pk 6MT voor € 29.390,-.

Het succes van de Mazda6 Sedan 2.2 SKYACTIV-D met 20% zakelijke bijtelling was aanleiding om ervoor te zorgen dat deze mogelijkheid ook op de Sportbreak werd geboden. Vanaf nu is dat het geval en kan de zakelijke rijder ook meteen kiezen uit twee uitrustingsniveaus. De SKYLEASE biedt onder meer een geïntegreerd Mazda-navigatiesysteem met TomTom software, Bluetooth met multifunctionele spraakbesturing, parkeersensoren achter, City Safety veiligheidssysteem, cruise control, dual zone climate control en 17-inch lichtmetalen velgen.

Mazda 6 Sportbreak

Kiest men voor de SKYLEASE+ dan komt daar het volgende bij: RVM (Rear Vehicle Monitoring, dodehoekdetectie, bekroond met de EuroNCAP Advanced Safety Award), bi-xenon koplampen met AFS (adaptieve bochtenverlichting), LED-dagrijverlichting, LDW (Lane Departure Warning), HBC (High Beam Controle, automatisch dimmend grootlicht), parkeersensoren vóór en stoelverwarming vóór.

Indien men als zakelijke rijder kiest voor de nieuwe Mazda6 SKYLEASE of SKYLEASE+ dan heeft men een voordeel van respectievelijk € 2.320,- en € 2.800,-.

Bij de Mazda CX-5 zijn alle voornoemde mogelijkheden en keuzes exact hetzelfde, met uitzondering van de LED-dagrijverlichting, die op de CX-5 enkel als accessoire te verkrijgen is. Het voordeel bij de aanschaf van een CX-5 SKYLEASE+ bedraagt € 2.500,-.

Mazda 6 Sportbreak

Alle uitvoeringen zijn per direct te bestellen. De verlaging van de CO2-uitstoot op de Mazda6 Sedan en Sportbreak heeft een lagere BPM tot gevolg. Dit belastingvoordeel wordt doorberekend naar de klant in een verlaging van de adviesprijs (- € 1.000 tot - € 1.100) op de Mazda6 diesel 6MT (alle uitvoeringen, behalve de GT-M).

Wittebrug
Mazda6 Sportbreak tijdelijk als Red DotMazda6 Sportbreak tijdelijk als Red Dot
15 augustus 2013
Mazda6 Sportbreak debuteert in ParijsMazda6 Sportbreak debuteert in Parijs
5 september 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum