4 september 2002
Mazda 6 SportBreak (2002 - 2008)

Mazda 6 SportBreak (2002 - 2008)

Mazda6 nu ook leverbaar als hatchback en stationcar

Autozine
4 september 2002 | Nadat in juni de Mazda6 Sedan in Nederland werd geintroduceerd is het nu de beurt aan de Hatchback- en Wagon-versies die de serie completeren. De Hatchback-uitvoering is onder de naam Mazda6 Sport leverbaar en de Wagon-versie als Mazda6 SportBreak. Als bijzonderheid beschikken de Sport- en SportBreak-uitvoeringen over een zogenaamde Karakuri-knop. Zonder dat de hoofdsteunen hoeven te worden verwijderd wordt door middel van deze knop de achterbank automatisch neergeklapt waardoor een vlakke laadvloer ontstaat.
AutoCoach

Ook twee nieuw ontwikkelde common-rail dieselkrachtbronnen van de tweede generatie zijn vanaf nu in Nederland leverbaar. In november wordt een vierwielaangedreven SportBreak-versie, die de naam Mazda6 Active AWD krijgt, in ons land verwacht. Er kan uit drie verschillende 16-kleps viercilinder benzinevarianten worden gekozen t.w.: een 1.8 liter krachtbron die goed is voor 120 pk / 88 kW, een 2.0 liter motor met 142 pk / 104 kW en een 2.3 liter motor; goed voor 166 pk / 122 kW. De nieuwe common-rail dieselmotoren van de tweede generatie met hoge drukinspuiting krijgen in Nederland de naam CiTD. Er is sprake van een 120 pk / 88 kW common-rail diesel die verkrijgbaar is in de Touring-versie en een 136 pk / 100 kW-versie die onder de motorkap van de Executive-uitvoering ligt.

Mazda 6 SportBreak (2002 - 2008)

Alle Mazda6-versies zijn voorzien van zes airbags. Bij een zijdelingse aanrijding zorgen de gordijn-airbags samen met de zij-airbags voor hoofdbescherming van de inzittenden. De gordels hebben gordelspanners en belastingbegrenzers. Achterin zitten Isofix bevestigingspunten om kinderzitjes eenvoudig en stevig te kunnen bevestigen. Letsel bij voetgangers wordt zoveel mogelijk beperkt door de schokabsorberende motorkap. Traction Control en Dynamic Stability Control waarborgen de stabiliteit bij het rijden onder natte omstandigheden. Electronic Brake Distribution (EBD) verdeelt de remkracht over de voor- en achterwielen overeenkomstig de belading. In combinatie met ABS wordt blokkeren van de wielen geminimaliseerd. Voor en achter zijn remschijven gemonteerd. Het Brake Assist System (BAS) komt de bestuurder te hulp bij een noodstop. Daarnaast klapt het rempedaal weg bij een frontale aanrijding.

Net als bij de Mazda6 Sedan-versies is er bij de Sport en SportBreak sprake van vier uitvoeringsvarianten t.w.: Exclusive, Touring, Executive en Active. Beide varianten zijn vanaf 22.990 Euro verkrijgbaar; een verschil van 870 Euro ten opzichte van de Sedan-versie.

Mazda6 ook als AWD-versieMazda6 ook als AWD-versie
7 november 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum