6 april 2006
Mazda 2 (2003 - 2007)

Mazda 2 (2003 - 2007)

Gefacelifte Mazda2 met Pasen bij de dealer

Autozine
6 april 2006 | Met Pasen staat hij bij de Mazda-dealer, de Mazda2 Model 2006. Het kleinste model van Mazda is op een aantal cruciale punten verbeterd, die het karakter van de Mazda2 versterken. Bovendien toont de nieuwe Mazda2 nu grotere gelijkenis met de rest van het Mazda gamma.
AutoCoach

Het exterieur van de Mazda2 is op een zodanige wijze aangepast dat het model een solidere en sportieve uitstraling heeft gekregen. Een voorbeeld daarvan is het nieuwe ontwerp van de koplampen. Projectorlampen geven een meer sportieve uitstraling en ook de mistlampen zijn opnieuw vormgegeven. De achterlichtunits zijn nu voorzien van helder kunststof met lenzen, waardoor de familiegelijkenis met de rest van het gamma wordt versterkt.

Mazda 2 (2003 - 2007)

De Mazda2 Model 2006 kent ook een nieuw ontwerp van de lichtmetalen velgen. De huidige 15 inch velgen (standaard op de Sportive) werden vervangen door nieuw ontworpen 16 inch lichtmetalen velgen. Standaard heeft elke Mazda2 vanaf nu een zwarte C-stijl, waardoor een sportievere uitstraling wordt gecreeerd en waardoor de achterzijde van de auto visueel lager lijkt.

Het interieur is ook op een aantal punten gewijzigd. Zo kennen de Exclusive en Touring uitvoeringen nieuwe bekleding, waarbij de donkergrijze bekleding werd vervangen door zwarte bekleding. Ook de Sportive uitvoering heeft een nieuwe bekleding. In dit model werd de blauw/zwarte bekleding (vanaf nu niet meer leverbaar) ook vervangen door volledig zwarte bekleding, identiek aan die van de Exclusive en Touring. De Sportive is bovendien voorzien van een lederen stuurwiel met aluminium accenten.

Ook het motorengamma van de Mazda2 Model 2006 is enigszins aangepast. De 1.4 CiTD dieselmotor voldoet nu aan de Euro4 emissie-eisen, ondanks het ontbreken van een roetfilter (DPF), omdat dit niet noodzakelijk was om de vereiste emissienormen te behalen.

De nieuwe Mazda2 blijft leverbaar in drie uitvoeringen (Exclusive, Touring & Sportive). Daarbij zijn er voor de Exclusive en de Sportive een tweetal uitrustingsverschillen ten opzichte van de huidige Mazda2. De 1.4i Exclusive heeft nu standaard airconditioning. Behalve de 1.2i Exclusive hebben daarmee alle versies van de Mazda2 nu standaard airconditioning. En de Sportive heeft nu standaard 16 inch lichtmetalen velgen.

XLLease
40 miljoenste Mazda geproduceerd40 miljoenste Mazda geproduceerd
17 juli 2007
De Mazda2 is in Nederland gearriveerdDe Mazda2 is in Nederland gearriveerd
3 mei 2003
Verkoopprijzen Mazda2 en RX8 bekendVerkoopprijzen Mazda2 en RX8 bekend
10 februari 2003
Mazda2 op komende AutoRAIMazda2 op komende AutoRAI
21 december 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum