17 juli 2007
Mazda 2 (2003 - 2007)

Mazda

40 miljoenste Mazda geproduceerd

Autozine
17 juli 2007 | Mazda Motor Corporation vierde in de Ujina 2 fabriek nabij het hoofdkantoor van Mazda te Hiroshima het behalen van een cumulatieve productie van 40 miljoen eenheden in Japan.
AutoCoach

Hisakazu Imaki, Mazda's Vertegenwoordigd Directeur, Voorzitter van de Raad van Bestuur, Voorzitter en Algemeen Directeur, keek samen met de voorzitters en vakbondvertegenwoordigers toe hoe een gloednieuwe Mazda2 als een historische 40 miljoenste productie-eenheid van de productielijn rolde. Dit record is in 75 jaar en negen maanden behaald, sinds Mazda in oktober 1931 begon met de productie van driewielige vrachtwagens.

Mazda 2 (2003 - 2007)

Tijdens de ceremonie zei Voorzitter Imaki: "Mazda was in staat een productie van 40 miljoen eenheden te behalen, dankzij de geweldige steun van onze klanten. Deze mijlpaal is ook het resultaat van de gedreven inzet van de vele medewerkers en andere mensen die bij Mazda betrokken waren en die tijdens het gehele bestaan van de onderneming de hoeksteen van ons succes zijn geweest. Mazda's streven naar het aangaan van uitdagingen en een geinspireerde bedrijfscultuur hebben ons ertoe gedreven nieuwe technologieen te ontwikkelen en nieuwe waarden te creeren. Daarom is Mazda, van alle autofabrikanten te wereld, het enige merk dat auto's met rotatiemotoren produceert. Het behalen van 40 miljoen gebouwde eenheden is een extra doorbraak op onze weg naar een nog grotere groei. Om deze succesvolle ontwikkelingen voort te zetten, zal Mazda onze klanten blijven voorzien van auto's die uitnodigend en leuk zijn om in te rijden, en waar je graag nog eens in zou rijden".

Aanvankelijk heeft Mazda zichzelf gevestigd als fabrikant van lichte vrachtwagens en is in 1931 begonnen met driewielige vrachtwagens. In 1960 nam Mazda een duik in het diepe water van de personenauto's, toen ze begon met de productie van de kleine R360 Coupe. Sindsdien is Mazda, door de productie en internationale verkoop van sportauto's, zoals 's werelds eerste auto met een rotatiemotor met dubbele rotor, de Cosmo Sport (ook wel bekend als de R110S) en de iconische Savanna RX-7 (RX-7), samen met de duurzame modellen, zoals de Familia (Mazda Protege/323/323F) en de Capella (Mazda 626), uitgegroeid tot een heuse wereldwijde corporatie.

XLLease
Gefacelifte Mazda2 met Pasen bij dealerGefacelifte Mazda2 met Pasen bij dealer
6 april 2006
De Mazda2 is in Nederland gearriveerdDe Mazda2 is in Nederland gearriveerd
3 mei 2003
Verkoopprijzen Mazda2 en RX8 bekendVerkoopprijzen Mazda2 en RX8 bekend
10 februari 2003
Mazda2 op komende AutoRAIMazda2 op komende AutoRAI
21 december 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum