20 september 2021

Maserati MC20

Maserati MC20 wint Product Design of the Year 2021 award

20 september 2021 - Tijdens de uitreiking van de European Product Design Awards 2021 heeft de Maserati MC20 de Product Design of the Year prijs gewonnen. De nieuwe supersportwagen van Maserati werd tevens onderscheiden met de titels Top Design Winner in de categorie Transportation / Auto/Truck / Mobile Home en Winner in de Transportation / Other Transportation Design categorie.
Remschijf.nl

De European Product Design Award is een designwedstrijd die in het leven is geroepen om de inspanningen van getalenteerde internationale productontwerpers te erkennen. Duizenden designprojecten uit alle uithoeken van de wereld werden door het jurypanel beoordeeld, om uiteindelijk de esthetisch meest spannende, functionele en innovatieve producten te selecteren.

Maserati MC20

De Maserati MC20, ontworpen door het Centro Stile Maserati in Turijn, biedt een mix van elegantie en sportieve prestaties. Van nature is de MC20 innovatief en elk designdetail is functioneel. De vleugeldeuren bijvoorbeeld zijn niet alleen mooi om te zien, maar verbeteren ook de ergonomie van de auto en maken een optimale in- en uitstap mogelijk.

Onder het prachtige uiterlijk van de MC20 gaat een sportieve ziel schuil, in de vorm van de nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor. Daarmee accelereert de MC20 in 2,88 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van meer dan 326 km per uur. De gepatenteerde krachtbron is volledig door Maserati zelf ontworpen, ontwikkeld en gebouwd en maakt gebruik van voorkamerverbrandingstechnologie die is afgeleid van Formule 1-motoren.

De Maserati MC20 supersportwagen is een echte '100% made in Italy' supersportwagen, ontwikkeld door het Maserati Innovation Lab en gebouwd in de historische fabriek in Modena.

XLLease
Vandebron