25 mei 2022

Maserati MC20

Maserati introduceert MC20 Cielo Spyder

25 mei 2022 - De Maserati MC20 is er voortaan ook als cabriolet: de Cielo spyder. Uniek is voor dit segment is het inklapbare glazen dak. Het gaat specifiek een elektrochroom (smart glass) glazen dak dat met een druk op een knop op het centrale scherm kan worden getransformeerd van helder naar ondoorzichtig, met dank aan Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC)-technologie.
Remschijf.nl

Op deze wijze biedt de MC20 Cielo een veelzijdige rijervaring: allesomvattend met het dak gesloten en ondoorzichtig; een unieke 'sky feeling' wanneer het dak transparant is; en holistisch met het dak open.

Maserati MC20

Wanneer een coupé wordt omgevormd tot een cabrio is de gewichtstoename meestal een grote uitdaging. De Cielo weegt slechts 65 kg meer dan de coupé. Door de gewichtstoename te beperken, behoudt Maserati de prestaties van de coupéversie in de MC20 Cielo. Het carbon chassis garandeert bovendien de nodige torsiestijfheid.

De MC20 Cielo is voorzien van de conventionele benzine V6 Nettuno-motor die debuteerde in de MC20 Coupé. Hij levert 630 pk bij 7.500 tpm en 730 Nm aan koppel vanaf 3.000 tpm. De vermogen-gewichtverhouding bedraagt 210 pk/liter.

KwikFit
Vandebron