17 juli 2008

Lotus Europa

Lotus introduceert Europa SE

17 juli 2008 - In 2006 introduceerde Lotus met de Lotus Europa S. Begin dit jaar liet Lotus de wereld voor het eerst kennismaken met de Lotus Europa SE, het topmodel binnen de Europa-reeks dat in Nederland nu leverbaar is bij Lotus-dealer Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem.
AutoCoach

De Lotus Europa is uitgerust met een 2.0-liter turbo middenmotor, die in de SE dankzij een compleet nieuwe calibratie is getuned tot 225 pk en een koppel van 300 Newtonmeter. Ondanks het feit dat deze Europa SE op een meer relaxte rijstijl is afgestemd, laat hij prima noteren. Zo neemt de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u nu 5,4 seconden in beslag, terwijl de acceleratie van 0 naar 160 km/u een dikke 12 seconden vergt. De topsnelheid van de Europa SE bedraagt 235 kilometer per uur.

Lotus Europa

Naast deze toegenomen prestaties is ook de uitrusting van de Europa SE gewijzigd. Zo beschikt hij over nieuwe lichtgewicht wielen met bredere high-performance banden voor extra grip. Vóór zijn 17 inch wielen gemonteerd, achter staat de Europa SE op 18 inch lichtmetaal. Verder is de SE voorzien van een high-performance AP Racing remsysteem met remklauwen met vier zuigers en grotere, 308 mm remschijven.

Lotus Europa

Het interieur van de Europa SE is door Lotus Design opgewaardeerd en voorzien van een nieuw ontwerp. Het is afgewerkt met vier soorten zacht, lichtgewicht leer, lederen sportstoelen en een audiosysteem. Net als alle overige Lotus straatversies is de Europa SE standaard uitgerust met een airbag voor zowel de bestuurder als de voorpassagier en met een startknop.

Lotus Europa

De Lotus Europa SE is in ons land leverbaar bij Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem en kent een vanafprijs van € 68.145,- inclusief BTW en BPM.

Profile
KwikFit