19 februari 2009
Lexus RX (2009 - 2015)

Lexus RX 450h

Europees debuut voor Lexus RX 450h in Geneve

Autozine
19 februari 2009 | De nieuwe Lexus RX 450h beleeft dit jaar zijn Europese debuut op de Autosalon in Genève. De RX 450h is de tweede generatie van de Lexus Hybrid Drive-technologie voor de RX-serie. De nieuwe hybride crossover zal in juni bij de Nederlandse Lexus-dealers arriveren.

De hybride aandrijflijn van de RX 450h is opgebouwd uit een efficiënte V6-benzinemotor en twee krachtige elektromotoren die samenwerken en een elektrische vierwielaandrijving mogelijk maken. Verbeteringen op elk gebied van de Lexus Hybrid Drive-technologie hebben geresulteerd in een hoger motorvermogen, een aanzienlijk lager brandstofverbruik en een opvallend lage CO2-uitstoot.

Lexus RX (2009 - 2015)

De RX 450h heeft een nieuw ontworpen double wishbone-wielophanging achter. Een actief stabilisatorsysteem is voor het eerst leverbaar op de RX-serie en belooft een vrbeterd dynamisch rijgedrag van de nieuwe crossover en vermindert de rolbeweging over de lengteas met bijna 40%. De optioneel elektronisch geregelde luchtvering kent een instelbare wagenhoogte met vier standen over een bereik van 60 mm. Bij hoge snelheden wordt de rijhoogte automatisch verlaagd, voor een optimale aërodynamica en stabiliteit alsook een, voor zijn klasse, laag brandstofverbruik.

De diverse, op maat gemaakte blauwe details in het exterieurdesign verwijzen naar de aanwezigheid van Lexus Hybrid Drive in dit vlaggenschip van de RX-serie. Het volledig nieuwe, dual-zone ergonomisch geavanceerde design van de crossover-cockpit is voorzien van diverse technische innovaties.

De nieuwe crossover is uitgerust met Lexus' Vehicle Dynamics Integrated Management-systeem (VDIM), actieve hoofdsteunen en tien airbags. Het veiligheidssysteem van de nieuwe crossover kan op een hoger niveau gebracht worden met het Pre-Crash Safety-systeem (PCS).

IkWilVanMijnAutoAf
Lexus RX nu als Hybrid Tech EditionLexus RX nu als Hybrid Tech Edition
21 augustus 2014
Lexus RX 450h nu ook als Comfort LineLexus RX 450h nu ook als Comfort Line
26 februari 2014
Lexus RX tijdelijk als Limited EditionLexus RX tijdelijk als Limited Edition
29 juli 2013
Lexus RX450h ondergaat faceliftLexus RX450h ondergaat facelift
6 maart 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum