18 oktober 2003
Lexus RX (2003 - 2009)

Lexus RX (2003 - 2009)

Conceptcar is voorbode van Lexus RX met Hybrid Synergy Drive

Autozine
18 oktober 2003 | Lexus presenteert op de 37e Tokyo Motor Show, die van 25 oktober tot en met 5 november plaatsvindt, een Concept RX hybride. Deze concept car is een voorbode van de Lexus RX-serie met Hybrid Synergy Drive. 's Werelds eerste Sports Ultility Vehicle met hybride-aandrijving zal nog voor het einde van 2004 in productie worden genomen.
AutoCoach

Om de prestaties te kunnen leveren die van een SUV worden verwacht, is het vermogen van het hybridesysteem aanzienlijk verhoogd. Een 3,3 liter V6-benzinemotor met een vermogen van ruim 150 kW wordt aangevuld met een elektromotor met meer dan 120 kW en hoog koppel, terwijl de achterwielen worden aangedreven door een elektromotor van nog eens 50 kW. Samen met de transmissie die op deze motoren is afgestemd, resulteert dit in een enorme hoeveelheid aandrijfkracht. Een aangepaste regelunit zorgt ervoor dat de verbrandingsmotor samenwerkt met de elektromotoren. Tegelijkertijd is het voltage van het elektrisch systeem vergroot, voor een hoger vermogen en motortoerental. De energie die tijdens het afremmen door de beide elektromotoren wordt opgewekt, wordt in een nikkelhybride accu opgeslagen. Het resultaat van al deze technologie is duidelijk: hoewel een V6 wordt gebruikt, levert deze hybride-aandrijving prestaties die normaal gesproken alleen met een V8 zijn te bereiken. Daarbij is deze SUV volgens de fabrikant net zo schoon en zuinig als een compacte auto: de verbruiks- en emissiewaarden zijn twee keer zo gunstig als die van SUV's met conventionele aandrijving.

Lexus RX (2003 - 2009)

Om het hoge vermogen veilig en efficient op de weg te brengen, beschikt deze auto over een aantal elektronische hulpmiddelen. Het veelomvattende Vehicle Dynamics Management (VDM) zorgt voor aansturing van de hybride-aandrijving, de nieuwe elektrische vierwielaandrijving (E-Four) en het elektronisch gestuurde remsysteem (ECB). Het VDM stemt de hoeveelheid koppel van de voorste en achterste elektromotor af op de rijsituatie. Als het VDM slip registreert op een gladde ondergrond wordt bovendien het ECB-remsysteem geactiveerd om de stabiliteit van de auto te waarborgen.

Het uiterlijk van de Cocept RX hybride vertoont sterke gelijkenis met de Lexus RX300, waarvan dit studiemodel is afgeleid. Toch zijn er duidelijke verschillen, zoals de V-vormige voorbumper, de enorme 20-inch wielen en de opvallende grille die is opgebouwd uit transparante materialen. De koplampen en achterlichten zijn voorzien van LED-techniek.

IkWilVanMijnAutoAf
Lexus RX350 vervangt RX300Lexus RX350 vervangt RX300
7 april 2006
Lexus introduceert hybride SUVLexus introduceert hybride SUV
3 juni 2005
Lexus RX400h op Europees congresLexus RX400h op Europees congres
20 oktober 2004
Nieuwe Lexus RX300 bij de dealersNieuwe Lexus RX300 bij de dealers
16 mei 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum