12 maart 2007
Lexus LS (2007 - 2017)

Lexus LS (2007 - 2017)

Innovatieprijs voor Lexus LS460

Autozine
12 maart 2007 | De Lexus LS 460 heeft de "Auto 1 Innovation Award" gewonnen voor het Advanced Pre-Crash Safety systeem waarmee de Lexus leverbaar is. De Auto 1-innovatieprijs van de AutoBild Group wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Autosalon van Geneve.

De Auto 1-verkiezing van Europa is gebaseerd op gegevens uit een lezersonderzoek in Europa in combinatie met de mening van een groot aantal internationale topexperts. Deelnemers aan het onderzoek bevonden zich onder 35 miljoen lezers uit 24 Europese landen.

Lexus LS (2007 - 2017)

De Lexus LS 460 is eind vorig jaar in ons land geintroduceerd. De auto is voorzien van unieke veiligheidssystemen die al in actie komen alvorens een al dan niet te vermijden aanrijding plaatsvindt. Het Advanced Pre-Crash Safety systeem (APCS) omvat vier wereldprimeurs: Advanced Obstacle Detection System, Driver Monitoring System, Emergency Steering Assist en Rear Pre-Crash Safety systeem. Daarnaast behoren eveneens Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist en het Pre-Crash Safety systeem tot APCS.

APCS observeert via een dubbele infraroodcamera en een radarsysteem het verkeer voor de auto. Achter de auto wordt gebruik gemaakt van een radarsysteem; het Rear Pre-Crash Safety systeem. Dreigt bijvoorbeeld een achteropkomend voertuig een aanrijding te veroorzaken, dan worden de hoofdsteunen van de voorstoelen van de LS 460 in een fractie van een seconde automatisch wat hoger en naar voren gezet om de hoofden van de inzittenden op te vangen en de kans op whiplashletsel te minimaliseren. Als het gevaar geweken is gaan de hoofdsteunen weer in de oorspronkelijke positie terug.

Lexus LS (2007 - 2017)

Het Driver Monitoring System houdt de stand van het hoofd van de bestuurder in de gaten. Aan de hand van al deze gegevens bepaalt de Lexus of, en zo ja welke, maatregelen genomen moeten worden om de inzittenden te beschermen. Dreigt voor de Lexus LS 460 gevaar, dan wordt de bestuurder daar tijdig op geattendeerd door een waarschuwingssignaal en door een korte remactie. Reageert de bestuurder hier niet adequaat op, dan neemt de LS 460 een reeks van maatregelen die uiteindelijk zelfs kunnen uitmonden in een volledige remingreep. De LS 460 met APCS detecteert in dergelijke situaties niet alleen stalen objecten, maar ook voetgangers.

Lexus onthult LS500h in GeneveLexus onthult LS500h in Geneve
14 februari 2017
Voetgangersdetectie van Lexus de besteVoetgangersdetectie van Lexus de beste
15 november 2013
Lexus maakt prijs LS 600h bekendLexus maakt prijs LS 600h bekend
24 oktober 2012
Lexus is hofleverancier van MonacoLexus is hofleverancier van Monaco
4 april 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum