10 juni 2004
Land Rover Freelander

Land Rover Freelander

Land Rover breidt bedrijfswagenprogramma uit met Freelander Commercial

Autozine
10 juni 2004 | Per direct biedt Land Rover de succesvolle Freelander voortaan ook aan als 5-deurs Station Wagon Commercial. Daarmee is de Freelander nu in zowel de 3- als de 5-deurs uitvoering leverbaar op bedrijfsautokenteken.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

Net als bij de 3-deurs Hardback Commercial is ook de 5-deurs Station Wagon Commercial een uitvoering met circa 8 centimeter verhoogd dak. In tegenstelling tot de Hardback wordt bij de Station Wagon de verhoging over de gehele lengte van het dak aangebracht van de voorruit tot aan de achterzijde van de auto. Het resultaat is een bijzondere verschijning, waarbij de standaard Roof Rails aan weerszijden van de dakverhoging de aanpassing voor een groot deel aan het zicht onttrekken. Het verhoogde dak is op dezelfde wijze uitgevoerd als het originele dak van de 5-deurs Station Wagon, dus met alle bekende profileringen om het dak te verstevigen.

Land Rover Freelander

In het interieur valt allereerst een laag, 30 centimeter tellend kopschot op aan de voorzijde van de laadruimte. De bestaande laadvloer is verlengd tot 125 centimeter, zodat er een maximale cabineruimte overblijft. Dit is een garantie voor een goede zitpositie voor bestuurder en passagier. De laadvloer is voorzien van een vloermat met Land Rover logo.

De ruiten in het linker achterportier en de linker en rechter achterzijruiten zijn, net als bij de Freelander 3-deurs Hardback Commercial, vervangen door glass-look blinderingspanelen, die aan de binnenzijde met stof zijn bekleed. De ruiten in het rechter achterportier zijn niet geblindeerd. De binnenzijde van het dak is voorzien van een kunststof hemelpaneel, waartegen onder meer het opbergnet en interieurverlichting zijn aangebracht.

Land Rover Freelander

De Freelander 5-deurs Station Wagon Commercial wordt geleverd in de uitvoeringen E, S, SE en Sport, en is leverbaar met alle bekende Freelander-motoren: 1.8 liter benzine (niet als Sport), 2.5 liter V6 benzine en 2.0 liter common-rail Td4 diesel. De 50deurs Commercial is leverbaar vanaf € 22.773,- excl. BTW en € 27.100,- incl. BTW.