27 februari 2002
 

Lancia Phedra

lancia presenteert de phedra een nieuwe full-size mpv

Autozine
27 februari 2002 | Ook Lancia kondigt voor de autosalon van Geneve een nieuwe full-size MPV aan. De nieuwe Lancia heet Phedra is zal in het voorjaar leverbaar worden. De Phedra wordt geproduceerd in samenwerking met de Franse PSA-groep. Het nieuwe model is groter dan de voorganger, de Phedra is 4,75 meter lang (een groei van 29,5 cm), 1,86 meter breed (5,3 cm toename) en 1,75 meter hoog. De auto wordt leverbaar met vier motoren, waarvan twee benzinemotoren en twee -diesel.
Wittebrug

Lancia mikt met de Phedra op het topsegment van MPV's in Europa. Met het chique imago ziet Lancia haar klandizie vooral in de zakelijke markt waar luxe, comfort en vooral stijl voorop staan. Dit is in Europa een niche-markt van ongeveer 2,5% van de totale verkopen ofwel 350.000 auto's in 2001.

Lancia Phedra

Zoals dat hoort bij een Italiaan is veel aandacht besteed aan de vormgeving. De nieuwe MPV wordt leverbaar met een groot aanbod in stoelen, waarbij ook verwarmbare en elektrisch verstelbare zetels tot het aanbod horen. Verder krijgt de Phedra legio bergruimte mee waar onder ook vliegtuigtafeltjes en een royale kofferruimte. De Phedra zal worden voorzien van een klimaatcontrolesysteem dat de auto in diverse zones verdeeld. Ook Lancia's Connect Systeem maakt deel uit van het leveringsprogramma van de Phedra. Op het gebied van veiligheid krijgt de nieuwe Lancia zes airbags, ABS met elektronische remkrachtverdeler, anti-slip regeling en stabiliteits controle mee. Om ook kinderen veilig te kunnen vervoeren is de Phedra voorzien van Isofix bevestigingen voor kinderzitjes, een extra binnenspiegel om de achterbank mee in de gaten te houden en veiligheidssloten op de achterdeuren.

De Lancia Phedra biedt keuze uit twee benzinemotoren (136 pk, 2-liter en een nieuwe 204 pk 3-liter V6) en twee dieselmotoren (2.0 JTD met 109 pk en een nieuwe 128 pk sterke 2.2 liter JTD). De benzinemotoren en de 2.2 liter diesel kunnen worden gekoppeld aan een handschakelde versnellingsbak of automaat.

KwikFit
Vernieuwde Lancia Phedra in BrusselVernieuwde Lancia Phedra in Brussel
9 januari 2008
5 sterren bij EuroNCAP voor Fiat Ulysse5 sterren bij EuroNCAP voor Fiat Ulysse
1 mei 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum