1 mei 2003
 

Lancia Phedra

5 sterren bij EuroNCAP voor Fiat Ulysse

Autozine
1 mei 2003 | De Euro NCAP heeft de maximaal haalbare 5 sterren toegekend aan de Lancia Phedra, Citro├źn C8, Peugeot 807 en Fiat Ulysse. Hiermee zijn de Phedra en Ulysse de eerste MPV's die de hoogste score hebben behaald in de crashtests van de onafhankelijke organisatie Euro NCAP, die sinds 1997 automobielen test op het gebied van veiligheid voor bestuurder en passagiers.

De resultaten van de crashtest , die op 30 april jl. bekend zijn gemaakt, zijn een bekroning voor de aandacht die de fabrikanten hebben besteed aan zowel de actieve als passieve veiligheid van de inzittenden. De Lancia, Citroën, Peugeot en Fiat bieden maximale protectie (100%) bij een zijdelingse impact, maar ook bij een frontale botsing scoren beide MPV's goed.

Lancia Phedra

Op het gebied van passieve veiligheid bieden de zes airbags waarmee de auto's standaard zijn uitgevoerd bescherming aan bestuurders en passagiers op de drie zitrijen. De airbag van de passagier voorin is uitschakelbaar. Bovendien beschikken de modellen over verstelbare hoofdsteunen, driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanners en volgt er een waarschuwing indien de gordels niet aangesnoerd zijn. Voor het veilig vervoeren van de kleine passagiers zijn de elektrische portierblokkering en het Isofix bevestigingssysteem voor kinderzitjes van belang. Uiteraard worden in het geval van een botsing de portieren automatisch gedeblokkeerd en wordt de toevoer van brandstof afgesneden.

Wat betreft de actieve veiligheid is het viertal MPV's standaard voorzien van ABS met EBD (Electronic Brake force Distribution) evenals een brake-assistant. De Lancia Phedra beschikt standaard over ESP (Electronic Stability Program), evenals de Ulysse voorzien van 2.2 JTD en 3.0 V6 24v-motor (optioneel op de overige Ulysse-uitvoeringen). Daarnaast zijn ASR (Anti Slip Regulation) en MSR (Motor Schleppmoment Regelung) gemonteerd op alle versies.

Wittebrug
Vernieuwde Lancia Phedra in BrusselVernieuwde Lancia Phedra in Brussel
9 januari 2008
Nieuwe fullsize MPV bij Lancia: PhedraNieuwe fullsize MPV bij Lancia: Phedra
27 februari 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum