19 maart 2010
Kia Venga

Kia Venga

Kia Venga wint Red Dot designprijs

Autozine
19 maart 2010 | Hij is pas enkele maanden te koop, maar de Kia Venga heeft inmiddels al twee belangrijke designonderscheidingen gewonnen. Een jury verkoos de Venga tot winnaar van de 'red dot' award 2010 in de categorie 'product design'. De 'red dot' onderscheiding wordt wereldwijd erkend als een bewijs voor kwalitatief hoogstaand design.

Op zoek naar een Kia Venga?
bynco heeft er 17 vanaf € 10.545,-

Kia Venga

Eerder al ontving de Venga de belangrijke iF productdesign onderscheiding. Met de nieuwe 'red dot' award treedt de Venga in de voetsporen van de Kia Soul, die in 2009 de eerste Koreaanse auto ooit was die de prestigieuze designprijs ontving.

Kia Venga

"Onze designteams kunnen met recht trots zijn op deze nieuwe 'red dot' award. De prijs vormt een extra bewijs van onze succesvolle designstrategie", verklaart Peter Schreyer, Chief Design Officer van Kia Motors. "Compacte MPV's in het B-segment worden over het algemeen enkel gekocht vanwege hun praktische eigenschappen. De Kia Venga heeft daar verandering in gebracht. Zijn uitgebalanceerde chassis, het ruime interieur en het sportieve voorkomen vormen het bewijs dat stijl en praktische bruikbaarheid uitstekend samen kunnen gaan. De Kia Venga is een auto waarin mensen graag gezien willen worden".

De internationale jury van de 'red dot' verkiezing 2010 beoordeelde 4.252 ingeschreven producten afkomstig uit 57 landen. De jury beoordeelde de productprestaties op basis van een aantal belangrijke criteria: innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, emotie, productaccessoires, gebruiksgemak en oog voor het milieu.

Kia Venga

De verkiezing van de 'red dot' awards wordt gezien als 's werelds grootste designcompetitie en dateert uit 1955. Sinds 1991 staat de verkiezing te boek als een internationale designwedstrijd. De drijvende kracht achter de 'red dot' awards is Professor Dr. Peter Zec en het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen.

AutoCoach
Kia maakt prijs vernieuwde Venga bekendKia maakt prijs vernieuwde Venga bekend
9 januari 2015
Kia Venga in prijs verlaagdKia Venga in prijs verlaagd
23 november 2011
Kia introduceert Venga SevenKia introduceert Venga Seven
25 oktober 2010
Kia Venga wint iF product design awardKia Venga wint iF product design award
18 december 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum