18 december 2009
Kia Venga

Kia Venga

Kia Venga wint iF product design award

Autozine
18 december 2009 | De nieuwe Kia Venga heeft een internationale designprijs ontvangen. De compacte doch ruime Venga heeft de gerenommeerde iF product design award toegekend gekregen als erkenning voor de designkwaliteit en diverse andere elementen, waaronder het vakmanschap waarmee de auto gebouwd wordt, de mate aan innovatie en de ecologische eigenschappen van de auto.

Op zoek naar een Kia Venga?
bynco heeft er 20 vanaf € 9.499,-

Kia Venga

Sinds zijn introductie in 1953 is de iF product design award, die jaarlijks wordt uitgereikt, één van de belangrijkste onderscheidingen ter wereld op het gebied van design. De prijs was oorspronkelijk verbonden aan de productshows 'Die gute Industrieform' van de Hannover Messe en is nu uitgegroeid tot één van 's werelds grootste designcompetities. Voor de 2010-editie van de awardverkiezing werden in totaal 2.486 producten ingeschreven in 16 categorieën. De Kia Venga won de onderscheiding in de categorie 'Transportation Design', waarin ondermeer auto's, schepen, treinen en vliegtuigen worden beoordeeld.

Kia Venga

De officiële prijsuitreikingceremonie voor de iF product design awards vindt traditioneel plaats op de eerste dag van de CeBIT, 's werelds grootste vakbeurs op het gebied van digitale IT. De Kia Venga krijgt de onderscheiding op 2 maart 2010 uitgereikt, op de openingsdag van de CeBIT, waarbij in een aparte hal van het Hannover Exhibition Centre alle producten die de iF award hebben gewonnen, te zien zullen zijn. Deze tentoonstelling duurt tot augustus 2010 en zal naar verwachting door zo'n 250.000 belangstellenden worden bezocht.

De Kia Venga, die is ontworpen, ontwikkeld en wordt geproduceerd in Europa, wordt leverbaar met een keuze uit vijf motoren: twee benzine- en drie dieselmotoren, in vermogen variërend van 75 tot 128 pk. In Nederland worden alle Kia Venga's geleverd in EcoDynamics uitvoering. EcoDynamics omvat meerdere zaken die het verbruik en de uitstoot terugdringen zoals het ISG (Intelligent Stop and Go) systeem, banden met een lage rolweerstand en een schakel indicator. De meest zuinige versie, de Venga 1.4 CRDi heeft een CO2-uitstoot van 117 g/km en verbruikt 4,5 liter brandstof per 100 km.

De 4.068 mm lange vijfdeursauto beschikt over een uitzonderlijk ruime bagageruimte dankzij de tweedelige bagagevloer en de verschuifbare achterbank, resulterend in een maximale inhoud van 1.253 liter. Kia geeft zeven jaar (of 150.000 kilometer) garantie op de Venga.

AutoCoach
Kia maakt prijs vernieuwde Venga bekendKia maakt prijs vernieuwde Venga bekend
9 januari 2015
Kia Venga in prijs verlaagdKia Venga in prijs verlaagd
23 november 2011
Kia introduceert Venga SevenKia introduceert Venga Seven
25 oktober 2010
Kia Venga wint Red Dot designprijsKia Venga wint Red Dot designprijs
19 maart 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum