24 februari 2009
Kia Venga

Kia Venga

Kia toont nieuwe MPV Concept in Geneve

Autozine
24 februari 2009 | Kia zal een volledig nieuwe MPV Concept tentoonstellen tijdens de 79ste editie van de Genève Autoshow, die haar deuren voor het grote publiek opent op 5 maart aanstaande. Bovendien presenteert Kia een complete range ISG-modellen en de cee'd Hybrid.

Op zoek naar een Kia Venga?
bynco heeft er 17 vanaf € 10.545,-

Kia Venga

De Kia MPV Concept Car is een compleet nieuwe MPV. De conceptauto beschikt over een doorlopende voorruit en een panaromadak met diagonale balk en automatische zonneklep. De MPV concept onderscheidt zich door de 'new face of Kia' die bestaat uit een nieuwe opzet van de voorgrille, de koplampen en het merklogo. De 4.045 mm lange concept is afgewerkt in mat 'Titanium Grey' met contrasteerde witglanzende accenten.

Kia Venga

De nieuwe Kia cee'd ISG-modellen, die door middel van een start-en-stop systeem (Intelligent Stop & Go) het brandstofverbruik in de stad tot 15% reduceren, zijn nu leverbaar in de meeste Europese landen. Het ISG-systeem schakelt automatisch de motor uit wanneer de auto tot stilstand komt en start deze vervolgens weer wanneer de bestuurder verder wil rijden. Het ISG-systeem is leverbaar in combinatie met een 1.4- of 1.6-liter benzinemotor en kan worden besteld op alle drie de modellen van de cee'd-reeks: de vijfdeurs hatchback, de Sporty Wagon en de driedeurs pro_cee'd. De 1.4-liter cee'd vijfdeurs en pro_cee'd ISG-modellen noteren een CO2-uitstoot van 137 g/km. De cee'd Sporty Wagon met 1.4 ISG motor heeft een CO2-uitstoot van 140 g/km.

Kia Venga

Kia Motors heeft een complete vloot cee'd Hybrid prototypes geproduceerd die uitsluitend zijn bedoeld voor intensief testwerk in geheel Europa. De cee'd Hybrid beschikt over een doorontwikkelde 1.6-liter benzinemotor die is gekoppeld aan een 15 kW (105 Nm) sterke elektromotor met CVT-transmissie en het nieuwe ISG-systeem. De cee'd Hybrid accelereert in 11,8 seconden van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 185 km/u. Het prototype noteert een brandstofverbruik van 4,8 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 109 g/km – een vermindering van 25% ten opzichte van de standaard 1.6-liter motor van de cee'd.

Kia Venga Kia maakt prijs vernieuwde Venga bekendKia maakt prijs vernieuwde Venga bekend
9 januari 2015
Kia Venga in prijs verlaagdKia Venga in prijs verlaagd
23 november 2011
Kia introduceert Venga SevenKia introduceert Venga Seven
25 oktober 2010
Kia Venga wint Red Dot designprijsKia Venga wint Red Dot designprijs
19 maart 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum