5 september 2007
Kia Sportage (2004 - 2010)

Kia Sportage (2004 - 2010)

Kia Sportage ondergaat facelift

Autozine
5 september 2007 | Kia Motors viert de officiele productiestart van de populaire Sportage SUV-reeks in de fabriek van de onderneming in Slowakije, met de premiere van de vernieuwde Sportage op de IAA Frankfurt Motorshow.
AutoCoach

Uiterlijk is de vernieuwde Kia Sportage op details gewijzigd, waarbij de uitvoeringen onder andere worden voorzien van een nieuw vormgegeven voorgrille, koplampen met zwarte omlijstingen, grotere buitenspiegels, nieuwe lichtmetalen wielen, een grotere keuze aan carrosseriekleuren en in carrosseriekleur gespoten bumpers.

Kia Sportage (2004 - 2010)

Tot de technische veranderingen, die gelijktijdig met de productiestart van de vernieuwde Sportage in Europa zijn doorgevoerd, behoort onder andere de stuurbekrachtiging, die een nieuwe afstelling heeft gekregen voor een iets directere besturing. De dempers van de wielophanging zijn stijver geworden voor verbeterde rijeigenschappen op een verharde ondergrond en het overhellen van de carrosserie is beperkt. Dankzij grotere 300 mm remschijven voor kent de Sportage nu een remweg van 41,6 meter (vanaf 100 km/u).

Binnenin heeft de nieuwe Sportage verbeterde voorstoelen gekregen met langere (+ 40 mm) en bredere (+ 20 mm) kussens voor extra ondersteuning en comfort. De vorm en stijfheid van de achterbankkussens zijn eveneens aangepast en de achterbank is nu 5 mm lager gepositioneerd om extra hoofdruimte te creeren.

Verder is het maximale aanhanggewicht van de Sportage met 12,5% toegenomen ten opzichte van het vorige model, tot maximaal 1.800 kg.

XLLease
Kia Sportage tijdelijk in prijs verlaagdKia Sportage tijdelijk in prijs verlaagd
12 oktober 2009
Facelift voor Kia SportageFacelift voor Kia Sportage
15 augustus 2008
7-jaar garantie voor nieuwe Kia Sportage7-jaar garantie voor nieuwe Kia Sportage
9 november 2007
Kia Sportage scoort vijf sterrenKia Sportage scoort vijf sterren
5 januari 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum