15 augustus 2008
Kia Sportage (2004 - 2010)

Kia Sportage (2004 - 2010)

Facelift voor Kia Sportage

Autozine
15 augustus 2008 | De gefacelifte Kia Sportage is vanaf september in ons land leverbaar, voorzien van een aantal verbeteringen. Daartoe behoort onder andere een opgefriste exterieurstyling met een nieuw ontworpen grille aan de voorzijde, nieuwe koplampen, nieuwe bumpers voor en achter, gewijzigde wielkasten, een nieuw ontwerp voor de 16 of 17 inch lichtmetalen wielen en dubbele uitlaatpijpen voor alle uitvoeringen.
AutoCoach

In het interieur van de vernieuwde Sportage is de belangrijkste noviteit de fabrieksmontage van een RDS radio-/CD-speler met AUX-, USB en iPod-aansluitingen die alle in de nieuwe middenconsole zijn geplaatst. Het systeem wordt geleverd in combinatie met zes speakers. Ook het ontwerp voor het instrumentarium is nieuw en het stuurwiel is nu uitgerust met een dikkere rand. Verder heeft de airbag voor de voorpassagier een aan/uit-functie gekregen, voor het veilig vervoeren van een achterstevoren geplaatst kinderstoeltje. Alle uitvoeringen zijn tevens beter beveiligd tegen diefstal.

Kia Sportage (2004 - 2010)

De reeds bekende benzinemotoren uit de vorige Sportage blijven in de vernieuwde uitvoering in dezelfde configuratie leverbaar. Dit betekent 141 pk voor de 2.0 CVVT viercilinder en 175 pk voor de 2.7-liter zescilinder. De diesel daarentegen is krachtiger geworden. In plaats van 140 pk levert deze krachtbon in de vernieuwde Sportage nu 150 pk bij 3.800 tpm en een maximaal koppel van 311 Nm tussen 1.800 en 2.500 tpm.

Als onderdeel van de vernieuwingen is het 4WD-systeem nu op alle uitrustingsniveaus van de 2.0 CVVT en 2.0 CRDi (niet in combinatie met automatische transmissie) leverbaar. Dit betekent dat de vernieuwde Sportage in combinatie met het 4WD-systeem nu voor meer kopers bereikbaar is geworden. De 2.7 V6 is uitsluitend leverbaar met vierwielaandrijving.

Tot de overige technische verbeteringen die tegelijkertijd met de productiestart van de Sportage in Europa in 2007 zijn doorgevoerd, behoort onder andere een nieuwe setting voor de stuurbekrachtiging voor een directer gevoel. 16 inch lichtmetalen wielen met 215/65 R16 banden zijn standaard en de dempers van de ophanging zijn stijver geworden voor betere rij-eigenschappen en minder overhellen van de carrosserie. De grotere, 300 mm geventileerde schijfremmen vóór brengen de Sportage nu vanaf 100 km/u in 41,6 meter tot stilstand. Het aanhanggewicht is ten opzichte van het vorige model met 12,5% toegenomen, tot maximaal 1.800 kg.

Kia Sportage (2004 - 2010)

Windgeruis is teruggedrongen dankzij een nieuw ontwerp voor de spiegelhuiskappen en het verbeteren van de dichtingen rond het elektrische schuifdak.

In het interieur zijn de stoelen aangepast om ook Europeanen een prima zitpositie te bieden. De voorstoelen, met de langere (+40 mm) en bredere (+ 20 mm) kussens voor extra steun en comfort, zijn afgelopen herfst geïntroduceerd. De vorm en stijfheid van de kussens voor de achterbank zijn eveneens verbeterd, terwijl de achterbank met 5 mm is verlaagd voor extra hoofdruimte.

Met de komst van de vernieuwde Sportage heeft Kia Nederland de uitvoeringenreeks ten opzichte van zijn voorganger geheel vernieuwd. De modelbenaming is nu gelijk aan die voor de Picanto-, cee'd- en Carens-modellen. Ten opzichte van de vorige versie zijn alle uitvoeringen van de vernieuwde Kia Sportage, inclusief het X-pect Cool instapmodel, nu standaard uitgerust met onder andere airconditioning, een geïntegreerde radio-/CD-/MP3-speler met Aux-in en USB-aansluiting en het dubbele uitlaatsysteem.

Kia Sportage (2004 - 2010)

De vernieuwde Kia Sportage is vanaf september in Nederland leverbaar bij de Kia-dealers en kent een vanafprijs van € 23.295 voor de Sportage 2.0 CVVT X-pect Cool. Als diesel is de vernieuwde Sportage 2.0 CRDI X-pect Cool er vanaf € 27.995,-.

XLLease
Kia Sportage tijdelijk in prijs verlaagdKia Sportage tijdelijk in prijs verlaagd
12 oktober 2009
7-jaar garantie voor nieuwe Kia Sportage7-jaar garantie voor nieuwe Kia Sportage
9 november 2007
Kia Sportage ondergaat faceliftKia Sportage ondergaat facelift
5 september 2007
Kia Sportage scoort vijf sterrenKia Sportage scoort vijf sterren
5 januari 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum