11 augustus 2014
Kia Sorento (2015 - 2020)

Kia Sorento

Kia onthult foto's van nieuwe Sorento

Autozine
11 augustus 2014 | De eerste foto's van de volledig nieuwe Kia Sorento onthullen het design van de derde generatie van de bekende SUV. De nieuwe Sorento is langer, lager en breder, en heeft een langere wielbasis. Een volwassen uitstraling, meer ruimte in het interieur en tal van innovatieve functies kenmerken het interieur.

Op zoek naar een Kia Sorento?
DAS import heeft er 80 vanaf € 21.234,-

Kia Sorento (2015 - 2020)

Het nieuwe uiterlijk is een evolutie van het huidige voertuig waarin nieuwe visuele elementen, geïnspireerd door de Kia Cross GT concept dat debuteerde op de 2013 Chicago Auto Show, zijn toegevoegd. De lange motorkap en de onderscheidende brede D-stijlen zijn van de vorige generatie overgenomen.

Kia Sorento (2015 - 2020)

Het vormgeven van het exterieur van de nieuwe Sorento werd geleid door de Kia design studio in Namyang Korea, met een aanzienlijke inbreng van de ontwerpstudio's van het merk in Frankfurt, Duitsland en Irvine, Californië.

Het front van de nieuwe Sorento heeft een grotere, meer rechtopstaande 'tiger-nose' grille, met een opvallend driedimensionaal diamant patroon, en lange 'swept-back' koplampen. De lagere daklijn, hogere gordellijn en de gespierde, ronde schouders aan de achterzijde geven de auto een robuuste uitstraling.

Kia Sorento (2015 - 2020)

Het meer langgerekte ontwerp wordt versterkt door een toename van de lengte met 95 mm (totaal nu 4.780 mm). Ook is de nieuwe Sorento 15 mm lager (nu 1.685 mm hoog), terwijl de 80 mm langere wielbasis (nu 2.780 mm) zorgt voor meer passagiersruimte op alle drie de zitrijen.

Soon-Nam Lee, Vice President Overseas Marketing van Kia Motors Corporation: "Hoewel we de naam hebben behouden, is de Sorento volledig opnieuw ontworpen en belooft het model klanten te verrassen met zijn nieuwe design en de nieuwe comfort en veiligheid verhogende technologieën. Meer ruimte en betere rijeigenschappen maken het plaatje compleet".

Kia Sorento (2015 - 2020)

De geheel nieuwe Kia Sorento zal eind augustus in Korea worden tentoongesteld. De Europese première is in oktober tijdens de Paris Motor Show. Naar verwachting staat de nieuwe Kia Sorento in februari 2015 bij de Nederlandse Kia-dealers.

Profile
Kia Sorento ondergaat faceliftKia Sorento ondergaat facelift
5 september 2017
Kia Sorento wint onderscheidingKia Sorento wint onderscheiding
5 februari 2015
Kia maakt prijzen nieuwe Sorento bekendKia maakt prijzen nieuwe Sorento bekend
1 december 2014
Kia geeft details nieuwe Sorento vrijKia geeft details nieuwe Sorento vrij
29 augustus 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum