14 januari 2011
Kia Rio (2011 - 2017)

Kia Rio

Kia onthult schets van nieuwe Rio

Autozine
14 januari 2011 | Kia heeft de eerste officiële schetsen van de volgende generatie Rio vrijgegeven. De wereldprimeur van de nieuwe Kia Rio is weggelegd voor de Internationale Autosalon van Genève in maart 2011. De huidige Kia Rio was in 2010 het op twee na bestverkochte model van Kia in de overzeese markten, met een verkoop van meer dan 205.000 auto's.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

Kia's Chief Design Officer Peter Schreyer omschrijft de nieuwkomer als 'sportief en elegant'. De nieuwe Rio heeft volgens de ontwerper een dynamisch design met een karakterlijn die ontspringt aan de voorwielen en die de auto een impressie van beweging meegeeft, zelfs wanneer hij stilstaat. Aan de binnenkant moet de nieuwe Rio een gevoel van kwaliteit bewerkstelligen die normaliter grotere, duurdere auto's kenmerkt.

Kia Rio (2011 - 2017)

"Downsizing is tegenwoordig een steeds populairdere trend en een aantrekkelijke B-segment auto als de nieuwe Rio zal consumenten met zijn bestuurdergeoriënteerde dashboard en hoogwaardige uitrustingsopties zonder enige twijfel geruststellen bij het maken van die 'switch'. De nieuwe Rio markeert de volgende grote stap in Kia's designrevolutie en we verwachten dat dit nieuwe model nóg populairder wordt dan zijn voorganger", verklaart Soon-Nam Lee, Director of Overseas Marketing van Kia Motors Corporation.

Met nieuwe moderne motoren claimt de Rio 'green performance'. Dit heeft tot gevolg dat de nieuwe Rio naar verwachting vrijgesteld zal zijn van BPM en wegenbelasting.

Kia Rio (2011 - 2017)