30 maart 2015
Kia Rio (2011 - 2017)

Kia Rio (2011 - 2017)

Minister Schultz van Haegen start nieuwe kentekenreeks

Autozine
30 maart 2015 | Melanie Schultz van Haegen, Minister van Infrastructuur en Milieu, heeft vandaag in Den Haag samen met Ab van Ravenstein, algemeen directeur van de RDW het eerste kenteken van de nieuwe kentekenreeks uitgereikt. Deze kentekenplaat werd onmiddellijk gemonteerd op een Kia Rio. De Rio wordt door Kia Nederland voor een jaar kosteloos ter beschikking gesteld aan Stichting Het Vergeten Kind.

Op zoek naar een Kia Rio?
bynco heeft er 16 vanaf € 8.900,-

Kia Rio (2011 - 2017)

Het kenteken voor de Kia Rio werden door de minister overhandigd aan Babette van Veen, ambassadrice van Stichting Het Vergeten Kind. Het eerste kenteken uit de laatste serie werd in maart 2013 ook al op een Kia gemonteerd, toen op een Picanto voor de Stichting Save the Children.

Kia Rio (2011 - 2017)

"De lancering van een nieuwe kentekenreeks is altijd een mooi moment voor de autoliefhebber", aldus minister Schultz van Haegen. "De auto's van de toekomst, vol innovaties die het rijden veiliger en efficiënter helpen maken, zullen straks rondrijden met deze kentekens. Maar vandaag gaat de aandacht ook uit naar de toekomst van duizenden kinderen in ons land. Ik ben blij dat we met de uitreiking van deze eerste nieuwe kentekenplaat zo'n goed doel in het zonnetje kunnen zetten".

Stichting Het Vergeten Kind zet zich voor kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Deze kinderen leven in vaak sobere opvanglocaties met minimale speelvoorzieningen en nauwelijks (specialistische) begeleiding. Je hoort of ziet deze kinderen niet en daarom worden ze vaak "vergeten".  Stichting Het Vergeten Kind droomt van een Nederland waar geen kind vergeten wordt en deze beschadigde kinderen uitzicht hebben op een betere toekomst met een eerlijke kans. Een eerlijke kans die ze alleen hebben met de  juiste opvang, (specialistische) begeleiding en nazorg die ze helpt hun verleden achter zich te laten.

"Het is heel belangrijk dat er organisaties zijn zoals Stichting Het Vergeten Kind. Elk kind verdient een goede, veilige basis. Mooi dat Kia hier op deze manier een klein steentje aan bij kan dragen", aldus Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland.

AutoCoach
Kia onthult nieuwe RioKia onthult nieuwe Rio
1 september 2016
Kia maakt prijzen vernieuwde Rio bekendKia maakt prijzen vernieuwde Rio bekend
20 januari 2015
Kia Rio scoort 5 EuroNCAP sterrenKia Rio scoort 5 EuroNCAP sterren
24 november 2011
Kia Rio leverbaar vanaf 11.695 euroKia Rio leverbaar vanaf 11.695 euro
2 augustus 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum