8 september 2011
Kia Picanto (2011 - 2017)

Kia Picanto (2011 - 2017)

Nieuwe Kia Picanto nu ook als driedeurs

Autozine
8 september 2011 | In navolging van de 5-deursversie is sinds deze maand ook de 3-deursuitvoering van de nieuwe Kia Picanto in Nederland leverbaar. In lijn met de Kia Picanto 5-deurs, kan de 3-deurs rekenen op dezelfde vrijstelling van BPM en wegenbelasting. De Picanto 3-deurs onderscheidt zich door een meer sportief design.

Op zoek naar een Kia Picanto?
bynco heeft er 66 vanaf € 6.040,-

Kia Picanto (2011 - 2017)

In tegenstelling tot veel driedeursuitvoeringen is de nieuwe Picanto 3-deurs niet zomaar een versie met twee portieren minder, maar heeft Kia er voor gekozen om dit nieuwe model een eigen, dynamisch design te geven.

Kia Picanto (2011 - 2017)

De grille is op de 3-deurs voorzien van een zilverkleurige omlijsting. Kort onder die grille heeft de Picanto 3-deurs een extra, smalle horizontale luchtinlaat over de breedte van de voorzijde gekregen. De centrale luchtinlaat aan de onderkant van de voorzijde heeft bij deze versie nu standaard zwarte uitsparingen aan de buitenkant gekregen waarin de eveneens standaard dagrijverlichting is gehuisvest.

Van opzij gezien onderscheidt de Picanto 3-deurs zich naast een portier minder allereerst door een nieuw ontwerp voor de C-stijl. Als gevolg van dit afwijkende ontwerp heeft de Picanto 3-deurs optisch een naar achteren toe aflopende daklijn gekregen voor een extra dynamische uitstraling. De optionele 15 inch lichtmetalen velgen met een afwijkend design, zetten het sportieve voorkomen van de Picanto 3-deurs kracht bij.

Kia Picanto (2011 - 2017)

Aan de achterzijde springt de zwarte uitsparing in de achterbumper direct in het oog. Daarin zijn naast de kentekenplaat de achteruitrijverlichting en de mistlampen gehuisvest. Het contrast tussen het zwarte kunststof en de carrosseriekleur benadrukt de sportieve 'looks' van de Picanto 3-deurs. Net als de dubbelde, verchroomde eindstukken van de uitlaat. Eveneens een standaardfeature voor de Picanto 3-deurs.

Het interieur, de motorisering en de uitrustingniveaus van de Picanto 3-deurs komen, met uitzondering van de gewijzigde instap voor de achterpassagiers, overeen met de 5-deurs Picanto.

Kia Picanto (2011 - 2017)

De basisversie van de Picanto 3-deurs kan optioneel worden geleverd met airco. In aanvulling op de basisversie met airco zijn een aantal pakketten leverbaar, te beginnen met het Comfort Pack. Dit pakket bevat een radio/CD-speler en elektrisch bedienbare ramen en spiegels. Wie prijs stelt op meer luxe kan kiezen voor het Style Pack, dat ondermeer bestaat uit een smart key, een startknop, Bluetooth en automatische airconditioning. Picanto 3-deurs kopers die het sportieve uiterlijk van hun auto willen onderstrepen, kiezen voor het Exterior Pack, dat zaken biedt als 15 inch lichtmetalen wielen, projectiekoplampen met LED dagrijverlichting, LED-achterlichten en LED-knipperlichten in de elektrisch inklapbare spiegels.

De prijzen:

  • Picanto 1.0 € 7.995,-
  • Picanto 1.0 airconditioning € 8.795,-
  • Picanto 1.2 airconditioning € 9.295,-
  • Automaat voor Picanto 1.2 € 1.500,-
  • Comfort Pack € 895,-
  • Exterior Pack € 995,-
  • Style Pack € 995,-
Kia biedt tijdelijk Private Lease EditieKia biedt tijdelijk Private Lease Editie
23 juni 2016
Kia toont sportieve Picanto op AutoRAIKia toont sportieve Picanto op AutoRAI
8 april 2015
Kia prijst vernieuwde PicantoKia prijst vernieuwde Picanto
2 februari 2015
Kia introduceert Picanto X-tremeKia introduceert Picanto X-treme
1 december 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum