21 oktober 2014
Kia Picanto (2011 - 2017)

Kia Picanto (2011 - 2017)

Kia werkt samen met Selwyn Senatori

Autozine
21 oktober 2014 | Kia werkt samen met de Italiaans-Nederlandse kunstenaar Selwyn Senatori met als resultaat de Picanto SenatoribyKia. Zo tekende Senatori voor het kleurrijke en artistieke voorkomen van deze speciale editie, die uitsluitend leverbaar is via de online eCollectionbyKia showroom. Daarnaast ontvangen kopers van de Picanto SenatoribyKia als onderdeel van de exclusieve uitrusting een genummerde en gesigneerde lithografie van de meester zelf.

Op zoek naar een Kia Picanto?
bynco heeft er 66 vanaf € 6.040,-

Kia Picanto (2011 - 2017)

De Picanto SenatoribyKia is het vervolg op de samenwerking tussen Kia en Selwyn Senatori die vorig jaar gestalte kreeg met het beschilderen van een Kia Optima in taxi-uitvoering voor de Amsterdamse taxiservice UGO.

Kia Picanto (2011 - 2017)

Voor het Picanto SenatoribyKia-project nam de kunstenaar opnieuw zijn kwasten en spuitbussen ter hand om ditmaal een Kia Picanto geheel op basis van zijn eigen, typerende stijl vorm te geven. Daarnaast schilderde de kunstenaar speciaal voor deze samenwerking een uniek doek, dat als inspiratie diende voor de styling en uitrusting van de Picanto SenatoribyKia. Alle kopers van de Picanto SenatoribyKia ontvangen van dit kunstwerk bovendien een genummerde en door Senatori gesigneerde lithografie op canvas.

Elementen van dit doek zijn verwerkt in de grote letters P(icanto) en S(enatori) die de flanken en badge van deze limited edition sieren. "Als signatuur staan de hoofdletters P en S groot op de voorste deuren van de auto, zoals je ook wel ziet op een Amerikaans baseballjack. In die letters vind je allerlei fragmenten van het schilderij dat ik voor deze samenwerking heb geschilderd. Alles in mijn palet komt in die letters terug. Mijn kleuren, teksten, mannetjes, maar natuurlijk ook de stad en wat autootjes. De Picanto SenatoribyKia is immers een stadsauto. Klein, fel en cool", licht Senatori toe.

De productie van de exclusieve Picanto SenatoribyKia is beperkt tot 200 exemplaren, waarvan er 50 zijn uitgevoerd in de kleur 'Clear White' en 150 in 'Galaxy Black'. Tot de rijke standaardvoorzieningen behoren  zaken als airconditioning, een full map navigatiesysteem van Pioneer en elektrisch bedienbare ramen voor en achter. Én natuurlijk de genummerde en gesigneerde lithografie van Senatori. De vanafprijs van de Picanto SenatoribyKia bedraagt € 11.990,- inclusief de voor Kia bekende 7 jaar garantie.

Kia Picanto (2011 - 2017)

Zoals het een unieke limited edition in de eCollectionbyKia betaamt is de Picanto SenatoribyKia te reserveren via Kia.com/senatoribykia. Geïnteresseerde kopers kunnen daar 24/7 de voorraad raadplegen en zien welke eCollectionbyKia-modellen bij welke dealers beschikbaar zijn, om ze daar direct ook direct te reserveren. Binnen de eCollectionbyKia werd de Picanto SenatoribyKia eerder onder andere voorgegaan door succesvolle limited editions als de Picanto Lief!byKia en de Picanto R-SportbyKia.

De stijl van Selwyn Senatori is uit duizenden te herkennen. De felle kleuren, typische figuren en scherpe teksten spatten van het doek. Van elk oppervlak overigens, want Senatori draait zijn hand niet om voor het beschilderen van kleding, vrouwen en zelfs hele nachtclubs. En niet alleen in Nederland: Senatori is bekend van Ibiza tot New York.

Kia biedt tijdelijk Private Lease EditieKia biedt tijdelijk Private Lease Editie
23 juni 2016
Kia toont sportieve Picanto op AutoRAIKia toont sportieve Picanto op AutoRAI
8 april 2015
Kia prijst vernieuwde PicantoKia prijst vernieuwde Picanto
2 februari 2015
Kia introduceert Picanto X-tremeKia introduceert Picanto X-treme
1 december 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum