2 februari 2006
 

Kia Carnival

Kia introduceert nieuwe Carnival in Geneve

Autozine
2 februari 2006 | Tijdens de 76e autotentoonstelling van Geneve presenteert Kia de Europese Carnival. Dan maakt Europa kennis met de nieuwe short body Kia Carnival, die compacter gebouwd is dan de recent geïntroduceerde long body Amerikaanse versie. Toch biedt de Europese Carnival zeven volwaardige stoelen in twee plus drie plus twee opstelling.

Van de zeven stoelen kunnen de achterste vijf per stuk worden verschoven, versteld, omgeklapt of uit de auto worden genomen. De beide schuifdeuren en de achterklep kunnen (afhankelijk van de gekozen uitvoering) elektrisch openen en sluiten met afstandbediening.

Kia Carnival

Het design is van binnen en van buiten moderner dan voorheen. De prestaties zijn verbeterd terwijl het brandstofverbruik daalt, dankzij efficiente benzine -en dieselmotoren die circa 136 kW (185 pk) maximum vermogen leveren. De stuurinrichting met variabele overbrenging maakt inparkeren extra makkelijk en bevordert tevens de stuurprecisie op de snelweg.

Tegelijk met de Carnival MPV, Multi Purpose Vehicle, introduceert Kia een concept-car in het C-segment (waarin Kia vertegenwoordigd is met de Cerato). Deze concept-car is een vijfdeurs hatchback waarvan de details op een later tijdstip bekend worden gemaakt. De Carnival komt in juni 2006 bij de Kia dealers in de showroom.

Kia Carnival
IkWilVanMijnAutoAf
Kia Carnival onderscheiden door IIHSKia Carnival onderscheiden door IIHS
23 november 2007
Kia introduceert nieuwe CarnivalKia introduceert nieuwe Carnival
19 juni 2006
Kia maakt prijzen nieuwe Carnival bekendKia maakt prijzen nieuwe Carnival bekend
22 mei 2006
Kia toont eerste schets nieuwe CarnivalKia toont eerste schets nieuwe Carnival
10 februari 2005
 

Info

Techniek

Prijs

Forum