23 november 2007
 

Kia Carnival

Kia Carnival onderscheiden door Insurance Institute for Highway Safety

Autozine
23 november 2007 | Nadat de Kia Carnival al eerder tijdens botsproeven door het Amerikaanse "Department of Transportations National Highway Traffic Safety Administration" (NHTSA) werd gewaardeerd met 5 sterren, is het 2008 Carnival-model door het "Insurance Institute for Highway Safety" (IIHS) geselecteerd voor de "Top Safety Pick".

In het bijzonder de waarderingen op het gebied van veiligheid bij aanrijdingen aan de voor-, zij- en achterkant waren doorslaggevend. Ook het feit dat de Carnival beschikt over ESP speelde een belangrijke rol.

Kia Carnival

"Wij zijn er trots op dat de Carnival de eerste MPV ooit is die de IIHS Top Safety Pick kwalificatie in de wacht sleept", verklaarde Len Hunt, President en CEO van Kia Motors Amerika. "Dat Kia deze eervolle vermelding drie jaar achtereen toegekend krijgt, is een bewijs dat Kia zich tot het uiterste inspant om autos van topkwaliteit te leveren, die standaard zijn uitgerust met veel veiligheidsvoorzieningen".

De nieuwste Carnival zet de reputatie op veiligheidsgebied voort, want in 2002 behaalde de eerste generatie van de Carnival bij zijn debuut op de Amerikaanse markt al direct vijf sterren. Sinds dat moment heeft Kia lovende kritieken gekregen, waaronder de vijfsterren waardering van het NHTSA voor de Magentis en Carnival, evenals een vijfsterren notering voor de Sorento bij botsproeven van zijwaartse aanrijdingen.

De Kia Carnival biedt standaard zes airbags, actieve hoofdsteunen voor, electronic stability programme (ESP), ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en traction control met rem-assistentie.

Dutchlease
Kia introduceert nieuwe CarnivalKia introduceert nieuwe Carnival
19 juni 2006
Kia maakt prijzen nieuwe Carnival bekendKia maakt prijzen nieuwe Carnival bekend
22 mei 2006
Kia introduceert nieuwe Carnival 2006Kia introduceert nieuwe Carnival 2006
2 februari 2006
Kia toont eerste schets nieuwe CarnivalKia toont eerste schets nieuwe Carnival
10 februari 2005
 

Info

Techniek

Prijs

Forum