12 april 2006
Jeep Wrangler (2006 - 2018)

Jeep Wrangler (2006 - 2018)

Jeep introduceert Wrangler Unlimited

Autozine
12 april 2006 | In Detroit debuteerde de nieuwe Jeep Wrangler en autotentoonstelling van New York heeft de primeur van de Unlimited ofwel de vierdeurs versie. De Wrangler Unlimited is niet alleen bijzonder vanwege zijn terreineigenschappen, maar ook omdat het een vierdeurs cabriolet is.

De Wrangler Unlimited is gebaseerd op de driedeurs versie, maar vergeleken daarmee heeft hij een wielbasis van 2,95 m een toename van 52 cm. Daardoor biedt hij zowel passagiers- als bagageruimte. Daarbij heeft de Unlimited twee achterdeuren. Deze vergemakkelijken de instap extra doordat ze onder een hoek van 90 graden kunnen openen. De inzittenden kunnen open rijden in diverse gradaties beleven dankzij de "Freedom Top" die bestaat uit drie afzonderlijk verwijderbare panelen. In de zomer kan de auto worden voorzien van een softtop met geïntegreerde sunroof. Deze softtop, die tot de standaarduitrusting behoort, is geheel of gedeeltelijk te openen

Jeep Wrangler (2006 - 2018)

Wrangler Unlimited is in technisch opzicht vrijwel identiek aan de driedeurs Wrangler. Dat betekent dat hij is voorzien van heavy duty starre assen en de nieuwe Off-Road Rock-Trac reductiebak met elektronische sperdifferentielen voor de voor- en achteras. Daarbij beschikt hij over het Active Sway Bar System (ASBS) waarmee de stabilisator voor elektronisch uitschakelbaar is. Hierdoor worden de veerwegen verlengd en dat komt de terreinvaardigheid ten goede.

De stabiliteit van de Wrangler wordt ook elektronisch in de gaten gehouden: het speciale offroad ABS en een ESP-systeem met drie standen (aan, uit of gedeeltelijk aan) zijn standaard. Bovendien is het unieke Rollover Mitigation System beschikbaar. De sensors van dit systeem herkennen kritieke situaties. Ingrepen in motormanagement en/of de remmen zorgen ervoor dat de auto in een vroegtijdig stadium wordt gestabiliseerd om over de kop slaan te voorkomen.

Jeep Wrangler (2006 - 2018)

De nieuwe Wrangler heeft een nieuwe 3.8 liter V6 benzinemotor. Deze nieuwe zescilinder is met een vermogen van 205 pk en een koppel van 325 Nm niet alleen krachtiger dan zijn voorganger, maar door de V-configuratie ook compacter. De vierliter zescilinder van het vorige model, was een lijnmotor. De V6 wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, een automaat is optioneel. In 2007 start de levering van de nieuwe Jeep Wrangler Unlimited met benzine- of dieselmotor en op dit moment zijn de prijzen en specificaties nog niet bekend.

Dutchlease
Jeep Wrangler tijdelijk als Black EditJeep Wrangler tijdelijk als Black Edit
7 augustus 2015
Miljoenste Jeep Wrangler geproduceerdMiljoenste Jeep Wrangler geproduceerd
21 mei 2013
Jeep Wrangler tijdelijk als BeachRescueJeep Wrangler tijdelijk als BeachRescue
28 juni 2010
Jeep gaat voor groen met Wrangler EVJeep gaat voor groen met Wrangler EV
11 januari 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum