11 januari 2009
Jeep Wrangler (2006 - 2018)

Jeep Wrangler EV

Jeep gaat voor groen met Wrangler EV

Autozine
11 januari 2009 | De Wrangler Unlimited EV laat zien welk spoor het merk Jeep in de (nabije) toekomst kan volgen. Dit model beschikt over elektrische aandrijving met actieradiusverhogende technologie. Daarmee is emissievrij rijden mogelijk. Tegelijkertijd heeft deze Wrangler Unlimited een actieradius van maximaal 640 kilometer. Jeep studeert op vierwielaandrijving door middel van in de wielen geïntegreerde elektromotoren.

De Jeep Wrangler Unlimited EV is een elektrisch aangedreven terreinauto met actieradiusverhogende technologie. Dat betekent dat het Electric Drive-systeem (286 pk/400 Nm sterke elektromotor, lithium-ion batterijpakket, energiemanagementsysteem) wordt aangevuld met een benzinemotor. Deze fungeert als generator voor de batterijen. Met de Jeep Wrangler Unlimited EV is het mogelijk om uitsluitend 'elektrisch' te rijden (actieradius: 60 km). Door het samenspel van elektro- en benzinemotor bedraagt de totale actieradius 640 kilometer.

Jeep Wrangler (2006 - 2018)

Het remsysteem is regeneratief. Dat betekent dat energie die vrijkomt bij het uitrollen en afremmen, wordt omgezet in elektriciteit, die weer gebruikt kan worden voor de aandrijving.

Hoewel de Wrangler Unlimited EV achterwielaandrijving heeft, studeert Jeep ook op vierwielaandrijving door middel van in de wielen geintegreerde elektromotoren. Dit maakt het mogelijk de aandrijfkracht per wiel te doseren. Samen met de hoge trekkracht, die elektromotoren eigen is, zorgt dat voor terreincapaciteiten die aansluiten bij het avontuurlijke karakter van het merk Jeep.

Jeep Wrangler (2006 - 2018)

De ontwikkeling van deze technologie is in handen van ENVI, het bedrijfsondedeel van Chrysler LLC dat zich volldig richt op de ontwikkeling én het op de markt brengen van geheel of gedeeltelijk elektrisch aangdreven auto's.

Wittebrug
Jeep Wrangler tijdelijk als Black EditJeep Wrangler tijdelijk als Black Edit
7 augustus 2015
Miljoenste Jeep Wrangler geproduceerdMiljoenste Jeep Wrangler geproduceerd
21 mei 2013
Jeep Wrangler tijdelijk als BeachRescueJeep Wrangler tijdelijk als BeachRescue
28 juni 2010
Jeep introduceert Wrangler UnlimitedJeep introduceert Wrangler Unlimited
12 april 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum