3 juli 2012
Jeep Compass (2006 - 2016)

Jeep Compass (2006 - 2016)

Jeep introduceert Compass Black Edition

Autozine
3 juli 2012 | De Jeep Compass is tijdelijk leverbaar als Black Edition. Deze is herkenbaar aan in zwart uitgevoerde grille, roofrails, velgen en getinte ramen. Verder beschikt hij met Uconnect Phone handsfree communicatie (inclusief Voice Command) en iPod Control over een rijke multimedia-uitrusting. In september 2012 komen er 50 exemplaren van de Black Edition naar Nederland.
 

De gelimiteerde Jeep Compass Black Edition kenmerkt zich door het hoogglans zwarte thema dat consequent is doorgevoerd op de kenmerkende zevensleufsgrille, de sportvelgen, de roofrails, de instaplijsten en de koplamp- en mistlampomlijsting. Bovendien zijn de ramen, met uitzondering van de voorruit, rondom donker getint. Deze stoere accenten komen optimaal tot hun recht bij de uitgesproken exterieurkleuren: Bright Silver Metallic, Black, Bright White en Mineral Greay Metallic. De zwartgekleurde aanpassingen geven deze compacte Jeep de uitstraling mee van zijn grote stoere broer: de Grand Cherokee S-Limited.

Jeep Compass (2006 - 2016)

De uitrusting van de Jeep Compass Black Edtion omvat airconditioning, leren stuurwiel met audiobediening, cruise control, verwarmbare buitenspiegels, Deep Tint Sunscreen Glass, Uconnect Phone handsfree communicatie met Voice Command, automatisch dimmende binnenspiegel met microfoon en iPod besturing.

Er zijn twee aandrijvingsvarianten beschikbaar: een 2,0-liter benzinemotor, met 156 pk en 190 Nm, die is gekoppeld aan een manuele transmissie op de aangedreven voorwielen. Ook kan er gekozen worden voor de 2.4 World Engine met 170 pk, 220 Nm koppel en Dual Variable Valve Timing (VVT). Deze 2,4-liter motorvariant is gekoppeld aan het Freedom Drive I actieve fulltime vierwielaandrijving met inschakelbare 4WD lock en een CVT2-transmissie. De CVT2 verlaagt het brandstofverbruik met 6 tot 8% in vergelijking tot een traditionele automaat.

Jeep Compass (2006 - 2016)

Het maximale trekgewicht bedraagt 1.200 kg geremd voor de Jeep Compass Black Edition, die gelimiteerd leverbaar is vanaf september 2012.