8 december 2021

Forum Jeep Compass (2006 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 december 2014

Ervaring met Compass : Auto nieuw gekocht. Na 3 maanden was mijn eerste set kardanassen stuk (links en rechts). deze zijn vervangen onder garantie. Na 6 maanden waren deze weer stuk (terug vervangen onder garantie). Toen de wagen 2 jaar oud werd ging er een sensor van mijn ABS stuk (geen garantie - 350EUR). 2 maanden later ging het lampje van het motormanagement branden (boordcomputer reset - 80 euro). Bij mijn laatste onderhoud maakte mijn kardanassen terug veel lawaai (toen waren ze nog in garantie). Gevraagd aan de dealer om er naar te kijken en volgens hem geen enkel probleem). Laatste keer in de garage terug gevraagd om er naar te kijken, resultaat 2 kapotte kardanassen, uit garantie. Na veel gezever gaan ze terug vervangen worden onder garantie. --> auto vliegt buiten. Spijtig want ik reed er graag mee.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Duur, traag, doet niet genoeg. Liegt mij wat voor. Remblokken zouden moeten vervangen worden, garage laat ze zitten om later ook remschijven te kunnen verkopen...

Uitvoering2.2 Limited 4x2
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit2 jaar
KM-stand52.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 21 januari 2014

Ervaring met Compass : Jaren lang BMW gereden en ik had mij. Bedenken om naar Jeep over te stappen. De twijfels waren on terecht. Jeep is een super auto hij rijd goed, hij is ruig, hij gewoon super.

UitvoeringNorth
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerAmerican Cars Schimmert

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 31 maart 2013

Ervaring met Compass : Dit is mijn derde Jeep, Gewoon kopen een prima auto met een stoere uitstraling.

Uitvoering2,4 Ltr Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerMiddelbeek

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 augustus 2012

Ervaring met Compass : Na een halfjaar in deze auto te hebben gereden, bevalt deze zeer goed. Fijne reisauto. Ook in de (Zwitserse) bergen staat hij zijn mannetje. Veel auto voor redelijk geld!
Enig minpunt is de wat luidruchtige automaat.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De Jeep heeft nog geen onderhoudsbeurt gehad, maar mijn vorige auto van Stemerdink (Chrysler PT cruiser cabri ) was aldaar in onderhoud. Vanwege de prima service en prettige behandeling heb ik de Jeep ook bij Stemerdink gekocht.

Ervaring met verkoop: Na 7 jaar en 170.000 km kreeg mijn Chrysler PT kuren. Tijdens bezoek bij garage Stemerdink over vervanging gesproken. Na eerste proefrit kreeg ik de 1 week oude demo-auto mee? Na 2 dagen te hebben gereden heb ik deze toen met een leuke korting gekocht. Bij aflevering bleek de houder van de nummerplaat op de achterklep los te zitten. Houder bleek beschadigd en werd tijdens tweede kopje koffie meteen vervangen.

UitvoeringLimited 4x4 CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand7.900 km

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Familieburki, datum: 1 december 2015

Antwoord: Mijn Jeep is nu 4 jaar oud en bijna 70.000 op de teller. Een probleempje gehad, kraken bij achteras, bleek extreem versleten handremkabel te zijn. Deze is deels ondergarantie (50%) vervangen. Dit blijkt een zwak punt bij de Compass te zijn.

Ik rijd nog steeds graag in deze auto. Stoere en betrouwbare bak!

  

, datum: 23 december 2011

Ervaring met Compass : Fijne auto voor mensen die van stoere auto's houden.

Uitvoering2.4 Limited
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerMiddelbeek

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 28 december 2009

Ervaring met Compass : We hebben nu ongeveer 8 maanden de Compass en zijn zeer tevreden. Hiervoor hadden we een Mitsubishi Outlander en we dachten dat we die niet konden overtreffen, maar de Compass rijd stukken beter. Stuurt goed, remt goed en trekt prima op.
Ook zijn we met de Compass naar Oostenrijk geweest voor de caravan had hij geen enkel probleem. Wel af en toe terugschakelen, maar dat moet je met ieder andere auto ook. Brandstofgebruik met de caravan lag ongeveer op 11,5 liter op de honderd km. We zijn zeer tevreden, ook de reacties om ons heen zijn positief. Ik hoop dat we nog lang gebruik van de Compas kunnen maken.

Ervaring met verkoop: De verkoop en afhandeling verliep goed.

UitvoeringLimited 2.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Dutchlease
Nissan Qashqai Nissan Qashqai
★★★☆☆
Nissan Qashqai Nissan Qashqai
★★★☆☆
Volvo XC60 Volvo XC60
★★★★☆
Volkswagen Tiguan Volkswagen Tiguan
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs