7 maart 2007
Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)

Jaguar XKR Portfolio

Jaguar XKR tijdelijk als Portfolio editie

Autozine
7 maart 2007 | Jaguar introduceert een gelimiteerde uitvoering van de XKR. De XKR Portfolio bevat uitgesproken sportieve stijlaccenten zoals een gespierde voorbumper, louvres in de motorkap, een aluminium grille en power vents achter de voorwielen. De exclusieve exterieurkleur Celestial Black en de 20 inch vijfspaaks gepolijste Cremona lichtmetalen velgen versterken het sportieve karakter nog eens extra.

Om de remprestaties groter te maken, heeft het team van Jaguar Special Vehicles nauw samengewerkt met de vooraanstaande remmenfabrikant Alcon, om voor de XKR het grootste en krachtigste remsysteem te ontwikkelen dat ooit op een productiemodel van Jaguar werd toegepast. Dit remsysteem van de nieuwe XKR Portfolio werd ontworpen tijdens intensieve rijtests op het Jaguar Testcentrum, dat zijn thuisbasis heeft op de Nürburgring in Duitsland.

Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)

De remschijven voor hebben een diameter van 400 mmm, 45 mm groter dan de standaard XKR en worden omvat door krachtige remklauwen met zes zuigers. Achter zijn remklauwen met vier zuigers en remschijven met een diameter van 350 mm toegepast. In de schijven zijn speciale groeven aangebracht, zodat zich op de remschijven geen resten van de remblokken kunnen ophopen.

Het remsysteem van de XKR Portfolio gaat schuil achter 20 inch vijfspaaks gepolijste Cremona lichtmetalen velgen, terwijl achter de voorwielen nieuw gevormde power vents in de spatborden zijn aangebracht. Deze zijn vervaardigd uit gepolijst aluminium en zijn voorzien van een geintegreerde richtingaanwijzer en een ingegraveerd Jaguar-logo. Daarnaast onderscheidt de XKR Portfolio zich door een unieke exterieurkleur Celestial Black.

Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)

Een reeks extra voorzieningen in het interieur versterkt de luxueuze uitstraling van de XKR Portfolio. Standaard is het interieur bijvoorbeeld afgewerkt met aluminium in Engine Spin-patroon, terwijl ook kan worden gekozen voor het Satin American Walnut houtfineer. Een aluminium, met leder beklede transmissiehendel, zacht aanvoelende portiergrepen, contrasterend stiksel door het gehele interieur, met leder afgewerkte vloermatten met Jaguar-logo en opvallende XKR Portfolio dorpellijsten maken het interieur compleet.

Een primeur voor Jaguar is daarnaast dat voor de XKR Portfolio als eerste productiemodel de samenwerking is gezocht met de audiospecialisten van Bowers & Wilkins. Deze fabrikant van high-end speakers ontwikkelde samen met het designteam van Jaguar een speakersysteem voor de C-XF concept car, maar de XKR Portfolio is de eerste in serie geproduceerde Jaguar die van dit partnership de vruchten plukt.

Jaguar XK Coupe (2006 - 2013)
XLLease
Jaguar lanceert XKR-S in GeneveJaguar lanceert XKR-S in Geneve
23 februari 2011
Jaguar XK-R als 75 Limited EditionJaguar XK-R als 75 Limited Edition
5 juli 2010
Diamond Edition Package voor Jaguar XKDiamond Edition Package voor Jaguar XK
4 juli 2008
Jaguar introduceert XKRJaguar introduceert XKR
30 juni 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum